Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

VIDEO: Nashville postúpil do 2. kola, Islanders vyhrali na ľade Tampy

Hráči Nashvillu Predators sa tešia po víťazstve 2:1 nad Anaheimom Ducks v siedmom zápase štvrťfinále Západnej konferencie zámorskej NHL 26. apríla 2016 v Anaheime. Foto: TASR/AP

Do 2. kola vstúpili úspešne hráči New York Islanders, ktorí stále bez slovenského brankára Jaroslava Haláka vyhrali v prvom semifinále Východnej konferencie na ľade Tampy.

New York 28. apríla (TASR) - Hokejisti Nashvillu postúpili do štvrťfinále zámorskej NHL. V noci na štvrtok v rozhodujúcom siedmom stretnutí 1. kola play off Západnej konferencie triumfovali na ľade Anaheimu 2:1 a v sérii vyhrali 4:3. V konferenčnom semifinále si zmerajú sily so San Jose.

Do 2. kola vstúpili úspešne hráči New York Islanders, ktorí stále bez slovenského brankára Jaroslava Haláka vyhrali v prvom semifinále Východnej konferencie na ľade Tampy 5:3 a v sérii sa ujali vedenia 1:0.



Tampa otvorila skóre rýchlym gólom Ondřeja Paláta, ktorý sa presadil druhýkrát v play off, ale prvá tretina patrila "ostrovanom." Jej hrdinom bol center Shane Prince, ktorý strelil dva góly. Tým druhým tri sekundy pred úvodnou sirénou dostal hostí do vedenia 3:1. Stal sa tak prvým hráčom Islanders, ktorý strelil viac ako jeden gól v prvej tretine zápasu play off od roku 1983, kedy sa to podarilo Duaneovi Sutterovi proti New Yorku Rangers. "Priniesol do tímu veľa energie a oživil náš útok. Hral výborne," chválil 23-ročného útočníka Ryan Strome, ktorý mu na oba góly nahral. V polovici zápasu potvrdil výbornú formu kapitán Islanders John Tavares a strelou švihom zvýšil už na 4:1, čím vyhnal z bránky kandidáta na Vezinovu trofej Bena Bishopa, ktorý inkasoval štyri góly z 13-tich striel. Duel dochytal Andrej Vasilevskij a nedostal gól. "Blesky" v tretej časti ešte znížili zásluhou Nikitu Kučerova a Valtteriho Filppulu, ale posledné slovo mal Cal Clutterbuck a do prázdnej bránky poistil cenné víťazstvo New Yorku.

"Uškodili nám dva góly v závere prvej tretiny. Neboli sme dôrazní a pykali sme," povedal pre nhl.com tréner Tampy Jon Cooper. V bránke Islanders podal výborný výkon Thomas Greiss, keď zneškodnil 33 striel domácich. Nemec kvalitne zastupuje jednotku Jaroslava Haláka, ktorý pre zranenie slabín nechytá od 8. marca, ale už začal s ľahkým tréningom a odcestoval s tímom na prvé dva zápasy série. Nebol však ešte ani na lavičke. Nepríjemnú chvíľku si prežil tréner hostí Jack Capuano, ktorého v tretej tretine trafil puk do hlavy a v spoločnosti lekárov odišiel do šatne. Na záver zápasu sa však na lavičku vrátil. "Našťastie som v poriadku. Trochu ma bolí hlava, ale nie je to vážne. Teší ma, že sme vyhrali, ale je to len prvý zápas a môže to byť dlhá séria," povedal Capuano. Druhý zápas série je na programe v sobotu o 21.00 SELČ opäť v Tampe Bay.



Poslednými semifinalistami Západnej konferencie sa stali hokejisti Nashvillu, ktorí v rozhodujúcom siedmom zápase vyhrali na ľade Anaheimu 2:1 a sériu play off zavŕšili úspešne prvýkrát od roku 2012. Ducks prehrali štvrtý siedmy zápas za sebou, na druhej strane Predators svoj prvý siedmy zápas v histórii klubu zvládli. Anaheim nepotvrdil bilanciu domácich tímov v siedmich zápasoch, ktorá je teraz 95-68. "Je to veľké víťazstvo pre náš tím a pre všetkých hráčov. Udržali sme sa v hre o Stanleyho pohár a bojujeme ďalej," povedal pre nhl.com tréner "predátorov" Peter Laviolette.

Nashville vyťažil z dobrej prvej tretiny, v ktorej strelil oba góly. Skóre po peknej individuálnej akcii otvoril Colin Wilson a na 2:0 zvýšil tečom Paul Gaustad. Ducks potom dominovali, ale skvelého Pekku Rinneho, ktorý zaznamenal 36 zásahov, prekonali až na začiatku tretej tretiny. Presilovkový zásah Ryana Keslera však už zvrat nepriniesol. Anaheim má v zápasoch číslo 7 bilanciu 2-6, z toho 1-4 na domácom ľade. V rozhodujúcich dueloch prehrali Ducks doma štyri roky za sebou a vždy doma. V roku 2013 nestačili na Detroit Red Wings, o rok neskôr na Los Angeles Kings a v uplynulej sezóne na Chicago Blackhawks. "Táto prehra nás zo všetkých štyroch mrzí najviac. Súpera sme tlačili, na ľade sme dreli, ale nepodarilo sa to. Je to škoda, pretože po zlom úvode sezóny sme sa dostali do formy a mohli sme to dotiahnuť ďaleko," povedal tréner Anaheimu Bruce Boudreau, ktorý si osobnú bilanciu v siedmich zápasoch z pôsobenia v Anaheime a Washingtone Capitals zhoršil na 1-7. Nashville sa v semifinále konferencie stretne so San Jose, prvý zápas je na programe v noci na sobotu na ľade Sharks.

NHL - play off

TAMPA BAY LIGHTNING - NEW YORK ISLANDERS 3:5 (1:3, 0:1, 2:1)
Góly: 4. Palát (Drouin, Namestnikov), 48. Kučerov (Carle, Hedman), 58. Filppula (Killorn, Garrison) - 6. Hamonic (Quine, Tavares), 18. Prince (Strome, Nelson), 20. Prince (Strome, Nelson), 29. Tavares (Okposo, Nielsen), 60. Clutterbuck (Cizikas, de Haan). Brankári: Bishop (29. Vasilevskij) - Greiss, strely na bránku: 36:22, 19.092 divákov.
/stav série: 0:1/

ANAHEIM DUCKS - NASHVILLE PREDATORS 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Góly: 42. Kesler (Silfverberg, Lindholm) - 7. Wilson, 16. Gaustad (Weber, Arvidsson). Brankári: Andersen - Rinne, strely na bránku: 37:20, 17.407 divákov.
/konečný stav série: 3:4, postúpil Nashville/