Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Boston s rekordným 12. domácim triumfom za sebou

Na archívnej snímke David Krejčí. Foto: TASR/AP

David Krejčí strelil dva góly a jeho spoluhráč David Pastrňák rozhodol duel v 4. minúte predĺženia v presilovej hre.

New York 26. novembra (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins vytvorili rekord NHL, keď ako prvý tím v histórii dokázali zvíťaziť v 12 domácich zápasoch po sebe od štartu sezóny. V piatok vyhrali vo svojej TD Garden aréne nad Carolinou Hurricanes 3:2 po predĺžení a na triumfe "medveďov" mali veľký podiel českí útočníci.

David Krejčí strelil dva góly a jeho spoluhráč David Pastrňák rozhodol duel v 4. minúte predĺženia v presilovej hre. "Je to veľmi ťažké zvíťaziť v tejto lige v dvanástich dueloch po sebe na domácom ľade. Veľmi špeciálny okamih," povedal Krejčí pre nhl.com. Pastrňák dosiahol šiesty raz v kariére sériu deviatich zápasov minimálne s bodom.

Darí sa aj českému obrancovi Filipovi Hronekovi, ktorý skóroval vo štvrtom stretnutí po sebe a pridal aj asistenciu. Jeho Detroit Red Wings zdolal na domácom ľade Arizonu 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. "Červené krídla" dosiahli štvrtý triumf za sebou, naopak, Coyotes prehrali z uplynulých šiestich duelov až päť.

Špeciálny okamih dosiahli hokejisti Seattlu Kraken, ktorí vo svojej krátkej histórii prvýkrát vyhrali nad Vegas Golden Knights. Na ľade T-Mobile arény uspeli po výsledku 4:2 a dva góly strelil v drese hostí Andre Burakovsky. Tento 27-ročný švédsky útočník má na svojom konte dva Stanleyho poháre. S Washingtonom Capitals sa tešil v roku 2018 a v minulej sezóne pomohol k zisku trofeje Coloradu Avalanche.