Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

NHL: Bouwmeesterovi implantovali defibrilátor na zvládnutie arytmií

Obranca St. Louis Blues Vince Dunn (vľavo) a hokejista Anaheimu Ducks Josh Manson kľačí na ľade po tom, čo hokejový obranca Jay Bouwmeester z tímu úradujúceho víťaza Stanley Cupu St. Louis Blues skolaboval na striedačke v priebehu prvej tretiny zápasu NHL na ľade Anaheimu Ducks 11. februára 2020. Foto: TASR/AP

V krátkom čase ho čaká prevoz domov do St. Louis, kde zostane pod dohľadom lekárov.

Anaheim 14. februára (TASR) - Kardiológovia v Anaheime v piatok voperovali hokejistovi Jayovi Bouwmeesterovi implantovateľný kardioverter-defibrilátor (ICD), ktorý sleduje a upravuje srdcové arytmie. Tridsaťšesťročný obranca St. Louis skolaboval v prvej tretine utorkového zápasu NHL na ľade Ducks. Vďaka rýchlemu zásahu sa lekárskemu tímu podarilo obnoviť srdcovú činnosť, následne ho pri vedomí transportovali do nemocnice. Zápas napokon nedohrali.

Vo štvrtok Bouwmeestra navštívil kapitán "bluesmenov" Alex Pietrangelo a generálny manažér tímu Doug Armstrong informoval o pozitívnom vývoji jeho zdravotného stavu: "Jayovi Bouwmeesterovi sa v lekárskom stredisku UCI Irvine Medical Center v Anaheime darí veľmi dobre. Absolvoval sériu vyšetrení, ale veci vyzerajú veľmi pozitívne." V piatok oficiálny web NHL informoval, že v krátkom čase ho čaká prevoz domov do St. Louis, kde zostane pod dohľadom lekárov.