Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Caroline budú dlhší čas chýbať zranení Mrázek, Reimer a Pesce

Brankár James Reimer. Foto: TASR/AP

Zranenia Reimera a Mrázka donútili Hurricanes, aby v dueli s Torontom siahli po pohotovostnom brankárovi Davidovi Ayresovi.

Raleigh 25. februára (TASR) - Hokejovému tímu Carolina Hurricanes budú dlhší čas chýbať brankári Petr Mrázek, James Reimer a obranca Brett Pesce. Všetci traja sa zranili vo víkendovom víťaznom zápase NHL na ľade Toronta (6:3).

Tréner "hurikánov" Rod Brind'Amour zatiaľ nevedel odhadnúť, ako dlho budú pauzovať. Reimer utrpel zranenie v dolnej časti tela po tom, čo domáci Zach Hyman natlačil obrancu hostí Jaccoba Slavina na brankárovu nohu a obaja spadli do bránky. Mrázek laboruje s otrasom mozgu, korý utrpel v druhej tretine po strete s Kyleom Cliffordom. Pesceho vyradilo z hry zranenie ramena.

Zranenia Reimera a Mrázka donútili Hurricanes, aby v dueli s Torontom siahli po "pohotovostnom" brankárovi Davidovi Ayresovi. Štyridsaťdvaročný rolbár tímu AHL Toronto Marlies nastúpil v 32. minúte, inkasoval dva góly a chytil osem striel. Stal sa najstarším brankárom v histórii NHL, ktorý pri svojom debute zaznamenal víťazstvo.

Napriek zraneniam oboch brankárov vedenie Hurricanes pred uzávierkou výmien nesiahlo po posile z iného klubu. V závere základnej časti dá v bránkovisku šancu dvojici z farmárskeho tímu Anton Forsberg - Alex Nedeljkovic, informovala agentúra AP.