Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

VIDEO: Chárov Boston zdolal Pittsburgh, spasili ho netradiční strelci

Brankár Boston Bruins Tuukka Rask prichádza na ľad, aby ho vyhlásili za hviezdu zápasu proti Pittsburgh Penguins, 16. decembra 2015 v Bostone. Foto: TASR/AP

Hlavnou hviezdou duelu bol domáci brankár Tuukka Rask, ktorý kryl všetkých 34 streleckých pokusov súpera.

New York 17. decembra (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins v zostave aj so svojím slovenským kapitánom Zdenom Chárom zvíťazili v stredajšom zápase zámorskej NHL nad Pittsburghom Penguins 3:0. Hlavnou hviezdou duelu bol domáci brankár Tuukka Rask, ktorý kryl všetkých 34 streleckých pokusov súpera. Pre Pittsburgh to bola piata prehra z predchádzajúcich šiestich stretnutí a druhá za sebou pod vedením nového kouča Mikea Sullivana.

Boston strelecky spasili netradiční strelci. Skóre otvoril v prvej tretine prvým gólom v sezóne Max Talbot, po 16 dueloch sa presadil Jimmy Hayes a do prázdnej bránky spečatil triumf Ryan Spooner. Rask zaznamenal štvrté čisté konto v sezóne a jubilejné 30. v kariére, pri strelách Phila Kessela a Chrisa Kunitza mal aj šťastie, pretože za ním zvonila žrď. Fín sa po slabom štarte dostal do formy a v posledných deviatich zápasoch má bilanciu 7-0-2. "Keď sa dodržiava systém, tak to veľmi brankárovi pomáha. Dnes síce mal súper veľa striel, ale išli väčšinou z málo nebezpečných priestorov," pochválil Rask pre nhl.com hru svojho tímu. "Tučniakom" sa nedarí, navyše prišli o brankársku jednotku Marca-Andreho Fleury a tak v TD Garden nastúpil Jeff Zatkoff. "Potrebujeme streliť nejaký škaredý gól, možno dva, aby sme sa chytili. Nehrali sme zle, ale chýba viac šťastia v koncovke," povedal kapitán Pens Sidney Crosby. Pittsburgh dominoval najmä v druhej tretine, ktorú vyhral na strely 18:4 a takmer 15 minút nepustil Bruins do zakončenia. Chára bol na ľade 21 minút a 35 sekúnd, zaznamenal jednu strelu a dve trestné minúty. Oba tímy sa stretnú z piatka na sobotu tentokrát v Pittsburghu.



V ďalšom zápase vyhral Washington nad Ottawou 2:1. V bránke Capitals opäť exceloval Braden Holtby, ktorý zneškodnil 26 striel a s priemerom inkasovaného gólu 1,83 na zápas len potvrdil svoje dominantné postavenie v NHL. Holtby vedie štatistiky súťaže aj v počte víťazstiev, ktorých má na konte už 20. "Je ako guma. Dobrý brankár dokáže vygumovať chyby a on v prvej polovici sezóny veľa našich chýb aj vygumoval. Braden je našou veľkou oporou, pracovitý športovec, veľmi koncentrovaný na svoju prácu a myslím, že každý bude súhlasiť s tým, že je zatiaľ našim najužitočnejším hráčom," chválil 26-ročného Holtbyho tréner Barry Trotz. Washington získal minimálne bod v 13-tich zápasoch za sebou, čo je najdlhšia séria v tejto sezóne. O góly sa postarali Michael Latta a John Carlson. V bránke Ottawy sa po otrase mozgu predstavil prvýkrát od 12. novembra Andrew Hammond a podal solídny výkon (23 zákrokov). "Cítil som sa dobre, ale prehra samozrejme mrzí. Bol to klasický zápas s málo gólmi, len škoda, že sme my skončili na strane zdolaných," povedal brankár, ktorý v minulej sezóne inkasoval ako druhý brankár v histórii NHL v prvých 12 zápasoch kariéry maximálne dva góly. Hammond zaznamenal druhú prehru z posledných 30 zápasov základnej časti.

Výsledky

WASHINGTON CAPITALS - OTTAWA SENATORS 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 15. Latta (Orlov, Chorney), 26. Carlson (Williams, Latta) – 56. Ryan (Turris, Karlsson). Brankári: Holtby - Hammond, strely na bránku: 25:27, 18.506 divákov.

BOSTON BRUINS - PITTSBURGH PENGUINS 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 10. Talbot (McQuaid, Hayes), 24. Hayes (Spooner, C. Miller), 58. Spooner (Bergeron, Eriksson). Brankári: Rask - Zatkoff, strely na bránku: 29:34, 17.565 divákov.

Slovák v akcii:
Zdeno Chára (Boston) 21:35 0 0 0 0 1 2
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/