Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Columbus podpísal novú dvojročnú zmluvu s brankárom Merzlikinsom

Brankár Columbusu Blue Jackets Elvis Merzlikins a skáče do náručia svojho spoluhráča Nicka Foligna po výhre 2:1 po predĺžení v zápase zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Columbus Blue. Foto: TASR/AP

Merzlikins odchytal za Columbus v sezóne prerušenej pandémiou koronavírusu 33 zápasov, v ktorých mal 92,3-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 2,35 inkasovaného gólu na jedno stretnutie.

Columbus 24. apríla (TASR) – Klub zámorskej NHL Columbus Blue Jackets podpísal novú dvojročnú zmluvu s lotyšským hokejovým brankárom Elvisom Merzlikinsom v hodnote 8 miliónov dolárov. Už predtým sa "modrokabátnici" dohodli na predĺžení kontraktu s Joonasom Korpisalom, vďaka čomu sa im podarilo udržať brankársku dvojicu z ročníka 2019/2020.

Merzlikins odchytal za Columbus v sezóne prerušenej pandémiou koronavírusu 33 zápasov, v ktorých mal 92,3-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 2,35 inkasovaného gólu na jedno stretnutie. Korpisalo nastúpil v 37 súbojoch a hoci vykázal o čosi horšie štatistiky, zvedie s Lotyšom boj o post jednotky.

"Rozhodnutie, kto bude chytať, je na hlavnom trénerovi. Máme v tíme kvalitných brankárov, ktorí vytvorili silný tandem a mali veľký podiel na úspešných výsledkoch. Veríme, že budú pokračovať v spoľahlivých výkonoch aj v budúcnosti," vyhlásil generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen.