Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia NHL

NHL: Detroit s Tatarom vo Philadelphii prehral

Hráč Philadelphia Flyers - Dale Weise sa teší po tom, čo dal gól do bránky Detroit Red Wings. Foto: TASR/AP

Tatar nebodoval a na ľade si pripísal iba dva strelecké pokusy a mínusku.

New York 21. decembra (TASR) - Hokejisti Detroitu v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom prehrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Philadelphie 3:4. Tatar nebodoval, počas 18:32 min. na ľade si pripísal iba dva strelecké pokusy a mínusku.

Red Wings viedli 2:1 aj 3:2, ale domáci Flyers dokázali zápas otočiť. Ešte v druhej tretine vyrovnal svojím premiérovým gólom v NHL švédsky obranca Robert Hägg. "Iba som zavrel oči a dúfal v to najlepšie. Keď som ich otvoril a videl, že sa puk zatrepotal v sieti, vytryskli zo mňa emócie," vyznal sa Hägg, ktorý skóroval vo svojom 35. profiligovom zápase. V 46. minúte sa postaral o víťazný zásah "letcov" Sean Couturier. Bol to pre neho už 16. gól v prebiehajúcom ročníku, čím si 25-ročný center utvoril nové osobné maximum v počte gólov v jednej sezóne. Významný podiel na úspechu Philadelphie mal aj kapitán Claude Giroux, autor troch asistencií. Flyers vyhrali siedmy z uplynulých ôsmich duelov a poskočili na deviatu priečku vo Východnej konferencii, Detroit je po ďalšom nepresvedčivom výkone trinásty. "Niektorí hráči odohrali množstvo minút vo dvoch zápasoch v priebehu dvoch dní a už to bolo na nich vidieť. Nemali sme dostatok pary," povedal pre zámorské médiá tréner "červených krídel" Jeff Blashill.

V ďalšom stretnutí si Columbus poradil doma s Torontom 4:2. V zostave Maple Leafs opäť chýbal Martin Marinčin, ktorý sledoval duel iba z tribúny. Slovenský obranca, ktorého povolal kanadský klub pred štyrmi dňami z farmy, si tak ešte musí počkať na tohtosezónnu premiéru v NHL. Toronto stále nemôže počítať ani so svojím ofenzívnym lídrom Austonom Matthewsom, ktorý pre zranenie v hornej časti tela vynechal už šiesty zápas v rade. "Bez Matthewsa nie sme takí dobrí, ale nemyslím si, že to je teraz náš hlavný problém. Nevyvíjame dostatočnú snahu, aby sme uspeli," konštatoval tréner "javorových listov" Mike Babcock. V drese Blue Jackets si pripísal gól a asistenciu zadák Seth Jones, dva body nazbieral aj krídelník Cam Atkinson (0+2), kvalitný výkon podal náhradný brankár "modrokabátnikov" Joonas Korpisalo, ktorý zlikvidoval 39 súperových striel.

Hráči Calgary zdolali St. Louis 2:1 a prehĺbili tak minikrízu "bluesmanov", ktorí prehrali štvrtý z posledných piatich zápasov. Víťazný gól Flames strelil v 48. minúte Dougie Hamilton. "Plamene" dohrali duel iba s piatimi obrancami, už v prvej tretine sa totiž zranil Travis Hamonic.

NHL - sumáre:



COLUMBUS BLUE JACKETS - TORONTO MAPLE LEAFS 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 13. Sedlák (Calvert), 19. Jones, 31. Dubois (Atkinson, Jones), 52. Wennberg (Atkinson, Jenner) – 25. Gardiner (Nylander), 58. Marner (Gardiner, Bozak). Brankári: Korpisalo - McElhinney, strely na bránku: 37:41, 17.708 divákov.

PHILADELPHIA FLYERS - DETROIT RED WINGS 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Góly: 16. Weise (Gudas, Patrick), 31. Simmonds (Voráček, Giroux), 34. Hägg (Giroux, Gostisbehere), 46. Couturier (Simmonds, Giroux) – 20. Frk (Larkin, Green), 26. Green (Larkin, Athanasiou), 32. Nyquist (Zetterberg, Mantha). Brankári: Elliott - Howard, strely na bránku: 31:28, 19.674 divákov.

CALGARY FLAMES - ST. LOUIS BLUES 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 8. Frolík (Backlund), 48. D. Hamilton – 22. Schenn (Parayko, Šťastný). Brankári: Smith - Hutton, strely na bránku: 33:22, 18.410 divákov.


Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 18:32 0 0 0 -1 2 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/