Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Draisaitl štyrmi gólmi zničili Nashville, McDavid 1+4

Hokejisti Edmontonu zvíťazili na ľade Nashvillu 8:3. V drese olejárov opäť excelovalo duo Leon Draisaitl - Connor McDavid. Nemecký útočník strelil štyri góly a pridal jednu asistenciu. Foto: TASR/AP

Pre Draisaitla, ktorý je najproduktívnejším hráčom profiligy so 107 bodmi to je prvý štvorgólový zápas v NHL v kariére.

New York 3. marca (TASR) - Hokejisti Edmontonu zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na utorok na ľade Nashvillu 8:3. V drese olejárov opäť excelovalo duo Leon Draisaitl - Connor McDavid. Nemecký útočník strelil štyri góly a pridal jednu asistenciu. Kapitán McDavid ku jednému gólu pridal štyri asistencie.



Pre Draisaitla, ktorý je najproduktívnejším hráčom profiligy so 107 bodmi to je prvý štvorgólový zápas v NHL v kariére, predtým sa mu podarilo raz dosiahnuť hetrik. Tri góly pritom strelil v záverečnej tretine, stačilo mu na to necelých päť minút. "Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, keď dáte štyri góly, cítite sa skvelo, som so sebou spokojný, rovnako aj s mojimi kolegami z formácie. Veľmi mi pomohli a uľahčili mi to," povedal na webe NHL útočník, ktorý si vytvoril nové kariérne maximum, keď o dva prekonal výkon z minulej sezóny. Na čele produktivity súťaže má 13-bodový náskok pred McDavidom. "Hovorím to už roky, Leon je fantastický hokejista, teraz sa ukázal naplno," pochválil spoluhráča kapitán Oilers McDavid.

Ten nazbieral aspoň päť bodov v jednom zápase po piaty raz v kariére a tretíkrát v tomto ročníku. Jeho zásah na 4:3 mal prívlastok víťazný a odštartoval "kanonádu" Edmontonu v tretej tretine. "Mali sme dobrý začiatok, ale v strednej časti sme poľavili, ale potom sa to rozbehlo. Nie v každej tretine sa vám podarí päťkrát skórovať, takže si myslím, že to bolo dobré," zhodnotil McDavid, ktorý sa v tabuľke produktivity posunul na 2. miesto s 94 bodmi.

Darilo sa aj Ryanovi Nugentovi-Hopkinsovi, ktorý sa blysol troma asistenciami a v uplynulých siedmich zápasoch nazbieral dvanásť bodov. Šešťzápasové "suchoty" ukončil Darnell Nurse, aj on trikrát asistoval. Oilers sú na druhom mieste Pacifickej divízie.

V druhom zápase prehral najslabší tím ligy Detroit doma s Coloradom 1:2. Red Wings prehrali siedmy zápas za sebou, Avalanche naopak ťahá sériu siedmich víťazných duelov. Celkovo na klziskách súperov Colorado zvíťazilo deviatykrát za sebou, čím opäť vylepšilo klubový rekord.



V bránke "lavín" debutoval po výmene z Toronta Michael Hutchinson a predviedol sedemnásť zákrokov. "Bola to zábava, chlapci hrali poctivo a veľmi dobre bránili, bola to najlepšia oslava narodenín, akú som si mohol želať," povedal Hutchinson, ktorý v pondelok oslávil 30. narodeniny.

Colorado nastúpilo bez viacerých opôr, so zranením bojujú brankár Philipp Grubauer, útočníci Mikko Rantanen, Nazem Kadri a Andre Burakovskij, obranca Cale Makar nehral pre zranenie v hornej časti tela. "Ťažko sa to vysvetľuje, máme výbornú partiu, každý bojuje, pretože všetci chcú vyhrávať," uviedol tréner Colorada Jared Bednar.

Sumáre NHL:



DETROIT RED WINGS - COLORADO AVALANCHE 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Góly: 6. Mantha (Larkin, Biega) – 13. Namestnikov (Graves, Ničuškin), 35. O'Connor (Landeskog, MacKinnon). Brankári: Bernier - Hutchinson, strely na bránku: 18:27, 17.708 divákov.

NASHVILLE PREDATORS - EDMONTON OILERS 3:8 (0:2, 3:1, 0:5)
Góly: 23. Josi (Turris, Granlund), 23. Järnkrok (Duchene), 36. Bonino (Smith, Grimaldi) – 7. Archibald (Ennis, McDavid), 20. Draisaitl (McDavid, Bear), 34. Yamamoto (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 45. McDavid (Archibald, Nurse), 46. Draisaitl (Yamamoto, Nugent-Hopkins), 48. Kassian (McDavid, Nurse), 49. Draisaitl (Nugent-Hopkins), 50. Draisaitl (McDavid, Nurse). Brankári: Rinne (50. Saros) - Smith, strely na bránku: 30:35, 17.316 divákov.