Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Edmonton prišiel na 6-8 týždňov o obrancu Adama Larssona

Švédsky hráč Adam Larsson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný Švéd sa zranil v úvodnom zápase sezóny, keď v prvej tretine zblokoval strelu Quinna Hughesa z Vancouveru Canucksu.

Edmonton 4. októbra (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Edmonton Oilers prišiel na šesť až osem týždňov o obrancu Adama Larssona, ktorý si zlomil ihlicu na pravej nohe.

Dvadsaťšesťročný Švéd sa zranil v úvodnom zápase sezóny, keď v prvej tretine zblokoval strelu Quinna Hughesa z Vancouveru Canucksu. Oilers nakoniec vyhrali 3:2, Larsson duel síce dohral, ale následné vyšetrenie ukázalo zranenie. Teraz ho čaká dlhšia rekonvalescencia, nemusí však pod skalpel.

"Má zlomenú kosť, čo si vyžiada nejaký čas. Je to preňho tvrdá rana, musíme zaplniť jeho miesto," povedal pre nhl.com tréner "olejárov" Dave Tippett. Ten už povolal z farmy v AHL Bakersfield Condors devätnásťročného kanadského obrancu Evana Boucharda, no mladík si asi zatiaľ v prvom tíme nezahrá.

Tippett chce radšej nahradiť Larssona jeho krajanom Joelom Perssonom. Ten však vynechal prvý duel sezóny pre zranenie v hornej časti tela a ešte nedostal zelenú od doktorov. "Ešte nemáme definitívnu odpoveď," dodal kormidelník. Edmonton privíta v noci na nedeľu Los Angeles Kings.

Larsson odštartoval zámorskú kariéru v New Jersey, ktoré ho draftovalo v roku 2011 zo 4. miesta. Do Edmontonu prestúpil v roku 2016 a zaradil sa medzi stálice defenzívy. V základnej časti NHL odohral 499 duelov, v ktorých si pripísal 121 bodov (20+101), v 18 zápasoch play off pridal sedem bodov (3+4).