Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Finalisti Hartovej trofeje sú Benn, Crosby a Kane

Útočník Penguins Sidney Crosby. Foto: TASR/AP

Kapitán Pittsburghu Penguins Crosby sa uchádza už o svoju tretiu Hartovu trofej.


New York 8. mája (TASR) - Jeden z trojice hokejistov Jamie Benn, Sidney Crosby a Patrick Kane získa Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča základnej časti zámorskej NHL v sezóne 2015/16. Meno víťaza oznámia predstavitelia ligy počas galavečera NHL Awards 22. júna v Las Vegas.

Kapitán Pittsburghu Penguins Crosby sa uchádza už o svoju tretiu Hartovu trofej. Z prestížneho ocenenia sa tešil v rokoch 2007 a 2014. V 80 zápasoch sezóny nazbieral 85 bodov, čo mu vynieslo tretie miesto v tabuľke produktivity.

Benn odohral všetkých 82 zápasov základnej časti a nazbieral v nich 89 bodov, pričom dal až 41 gólov. Výraznou mierou sa tak podieľal na zisku prvého divízneho titulu Dallasu Stars od sezóny 2005/06. Navyše sa stal prvým hráčom "hviezd" od roku 1994, ktorý pokoril 40 gólovú hranicu. Naposledy sa to podarilo Mikeovi Modanovi.

Najproduktívnejší hráč ZČ bol so 106 bodmi Kane a stal sa tak prvým rodákom z USA, ktorý získal Art Ross Trophy. Výraznou mierou tak prispel k tomu, že sa jeho Chicago ôsmykrát v rade prebojovalo do play off.