Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Flyers si vylepšili postupové vyhliadky, Daňov Winnipeg prehral

Na snímke útočník Winnipegu Marko Daňo pred brankárom Ottawy Senators Andrew Hammondom a hráčom Alexom Chiassonom. Foto: TASR/AP

Slovenský útočník Marko Daňo nastúpil v druhom útoku Jets, počas 15 odohratých minút si zapísal dva strelecké pokusy ako i dvojminútový trest.

New York 31. marca (TASR) - Hokejisti Philadelphie Flyers zdolali v noci na štvrtok v zámorskej NHL už istého víťaza základnej časti Washington Capitals 2:1 po samostatných nájazdoch a vylepšili si tak postupové vyhliadky. "Letci" si vo Východnej konferencii držia poslednú postupovú pozíciu, v súboji o druhú voľnú kartu majú pred deviatym Detroitom dvojbodový náskok a jeden zápas k dobru.

Flyers prehrávali od 42. minúty po 44. tohtosezónnom góle streleckého lídra súťaže Alexandra Ovečkina, ale necelých šesť minút pred koncom tretej tretiny Brayden Schenn vyrovnal a v nájazdoch strhla Philadelphia víťazstvo na svoju stranu. V rozstrele uspeli iba domáci Nick Cousins a Sam Gagner, kým brankár Steve Mason zneškodnil pokusy T.J. Oshieho aj Jevgenija Kuznecova. Mason sa pod triumf podpísal 33 úspešnými zákrokmi. Tím z Pennsylvánie má prvýkrát v sezóne náskok pred konkurentmi v boji o play off a osud má vo svojich rukách. "Je to pekný pocit, ale ešte nás čaká kopec práce. Nemali by sme teraz poľaviť v našom úsilí," povedal po dôležitom víťazstve pre zámorské médiá brankár Mason.

Winnipeg nestačil v kanadskom derby na Ottawu, ktorej podľahol 1:2. O tesnom triumfe hostí rozhodol v 49. minúte Alex Chiasson, ku ktorému sa dostal puk so šťastím od korčule domáceho útočníka Marka Scheifeleho. "Šťastný odraz puku, ale predtým tam odviedol Ryan Dzingel dobrú prácu pri napádaní. Boli sme za to odmenení," poznamenal Chiasson. Tím z Manitoby tak prehral šiesty z ostatných siedmich vzájomných zápasov so "senátormi". Slovenský útočník Marko Daňo nastúpil v druhom útoku Jets, počas 15 odohratých minút si zapísal dva strelecké pokusy ako i dvojminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Ottawe sa v zápase zranil najproduktívnejší hráč Mark Stone, ktorý po zákroku Dustina Byfugliena odstúpil z hry pre zranenie hrudníka. Senators napriek výhre definitívne prišli o šancu postúpiť do play off, Winnipeg stratil nádej už dávnejšie.

Anaheim deklasoval Calgary 8:3 a vyhupol sa na čelo Pacifickej divízie. K tretiemu víťazstvu "káčerov" v rade najvýraznejšie prispel center Ryan Kesler, ktorý strelil gól, pridal k nemu tri asistencie a štyrmi bodmi v jednom zápase si vytvoril osobné maximum. O dva presné zásahy sa postaral jeho kolega z útoku Jakob Silfverberg. Ducks vyhrali v Honda Center nad Flames už 23. zápas v sérii, čím vyrovnali ligový rekord v počte domácich výhier po sebe nad jedným tímom. Rovnaký kúsok sa podaril v rokoch 1980-1987 Philadelphii, ktorá v domácom prostredí dokázala drviť Pittsburgh. Anaheim sa po katastrofálnom úvode sezóny dokázal herne vzchopiť a prepracoval sa dokonca na čelo svojej divízie, kde má aktuálne jednobodový náskok pred rivalom z Los Angeles. Od vianočnej prestávky má spomedzi všetkých tímov najlepšiu bilanciu (31-4-8).



NHL - sumáre:

WINNIPEG JETS - OTTAWA SENATORS 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly: 47. Scheifele (Wheeler, Stafford) - 4. Smith (Stone, Ceci), 49. Chiasson (Dzingel). Brankári: Hutchinson - Hammond, strely na bránku: 21:19, 15.294 divákov.

PHILADELPHIA FLYERS - WASHINGTON CAPITALS 2:1 pp a sn (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 55. Schenn (Giroux, Simmonds), rozh. nájazd Cousins - 42. Ovečkin (Kuznecov, Williams). Brankári: Mason - Holtby, strely na bránku: 34:30, 19.850 divákov.

ANAHEIM DUCKS - CALGARY FLAMES 8:3 (3:0, 4:3, 1:0)
Góly: 1. Perry (Getzlaf), 4. Silfverberg (Kesler, Cogliano), 7. Pirri (Horcoff, Fowler), 21. McGinn (Getzlaf, Stoner), 26. Theodore (Cogliano, Kesler), 35. Thompson (Garbutt, Santorelli), 39. Kesler (Stewart), 54. Silfverberg (McGinn, Kesler) - 34. Shinkaruk (Giordano, Monahan), 36. Giordano (Colborne, Engelland), 40. Brodie (Colborne, Hamilton). Brankári: Gibson (29.-41. Andersen) - Hiller (7. Bäckström), strely na bránku: 27:26, 16.004 divákov.


Slovák v akcii:

Marko Daňo (Winnipeg) 15:00 0 0 0 0 2 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/