Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Halák od zlosti zlomil hokejku, stále čaká na víťazstvo

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák v drese New Yorku Rangers v zápase proti Detroitu 7. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Slovenský brankár má po štyroch zápasoch 105 úspešných zákrokov, inkasoval 14 gólov. Priemer úspešnosti zákrokov má 88,2 percenta.

New York 7. novembra (TASR) - Ani vo svojom štvrtom zápase v sezóne sa slovenský brankár Jaroslav Halák nedočkal víťazstva. V drese New Yorku Rangers kryl v zápase proti Detroitu 33 striel a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu, ale po záverečnom hvizde od zlosti zlomil hokejku o konštrukciu bránky. Domáci podľahli súperovi 2:3 po predĺžení.

Halák bol po rozhodujúcom góle Dominika Kubalíka frustrovaný. "Nevyhrali sme, takže nie," odpovedal Halák na otázku, či si myslí, že toto bol jeho najlepší zápas v sezóne. "Ide o víťazstvo a opäť sme prehrali zápas. Je pekné získať jeden bod, ale chceme aj ten navyše," citoval Slováka portál nypost.com.

Tridsaťsedemročný brankár predviedol osem zákrokov v tretej tretine a svojmu tímu pomohol vynútiť si predĺženie. V prvej tretine, v ktorej si Rangers vybudovali vedenie 2:0, urobil Halák niekoľko kľúčových zákrokov, najmä pri presilovkách Detroitu. Keď sedel na trestnej lavici Jacob Trouba, Halák zrazil lapačkou pokus kapitána Detroitu Dylana Larkina a vzápätí zlikvidoval dorážku Kubalíka pri tyči. Neskôr vynikajúco zasiahol proti Lucasovi Raymondovi. Potom ho však prekonali Matt Luff a Pius Suter. "Druhú tretinu sme súperovi darovali, bolo to také čudné. Ale v prvej tretine a v tretej sme hrali dobre. Ale musíme byť konzistentní, inak takýto zápas nevyhráte," povedal Halák.

Slovenský brankár má po štyroch zápasoch 105 úspešných zákrokov, inkasoval 14 gólov. Priemer úspešnosti zákrokov má 88,2 percenta.