Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

VIDEO: NHL: Halák priviedol Boston k víťazstvu v Chicagu po predĺžení

Český utočník Bostonu Bruins David Pastrňák v zápase NHL Boston Bruins - Chicago Blackhawks. Foto: TASR/AP

New York Rangers doma zdolali Toronto 5:3. V zostave hostí nefiguroval slovenský obranca Martin Marinčin.

New York 6. februára (TASR) - Hokejisti Bostonu zvíťazili v noci na štvrtok v NHL na ľade Chicaga 2:1 po predĺžení. Na triumfe hostí sa podieľal slovenský brankár Jaroslav Halák 21 zákrokmi. Kapitán "medveďov" Zdeno Chára odohral 21:18 minúty. O rozhodujúci gól sa postaral v 62. minúte Charles McAvoy a zariadil piatu výhru Bostonu za sebou.

Pre Chicago to bola tretia prehra z uplynulých štyroch stretnutí, pričom druhýkrát za sebou inkasovalo v predĺžení. "Nie sme s tým spokojní. Tento zápas sme mali vyhrať my," povedal pre oficiálny web súťaže útočník "jastarabov" Jonathan Toews. Tréner Bruce Cassidy pochválil po zápase Haláka, ale vyzdvihol aj domáceho Robina Lehnera: "Ak máš dobrého brankára, máš šancu zvíťaziť. Dnes boli skvelí obaja."

New York Rangers doma zdolali Toronto 5:3. V zostave hostí nefiguroval slovenský obranca Martin Marinčin. Hosťom nestačili ani dva góly Austona Matthewsa. Raz sa presadil John Tavares, ktorý dosiahol svoj 20. zásah v tejto sezóne, túto hranicu pokoril vo svojich všetkých jedenástich ročníkoch profiligy.



Do zostavy Rangers sa vrátil Chris Kreider a strelil gól a pridal asistenciou. Newyorčanom chýbal v pondelkovom zápase po tom, ako ho nešťastne zasiahol do hlavy spoluhráč Mika Zibanejad. Oba body dosiahol za šesť sekúnd, najprv v 18. minúte prihral Zibanejadovi, potom sám zvýšil na 3:1. Rýchlejšie strelili dva góly v drese Rangers iba Martin St. Louis a Rick Nash v októbri 2014, vtedy im na to stačili iba štyri sekundy. "Bolo to pre nás skvelé víťazstvo," uviedol po stretnutí tréner domácich David Quinn.

SUMÁRE:


NEW YORK RANGERS - TORONTO MAPLE LEAFS 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Góly: 9. Chytil (DeAngelo, Staal), 18. Zibanejad (Kreider), 18. Kreider (Bučnevič, Zibanejad), 38. Bučnevič (Skjei), 60. McKegg (Bučnevič) – 8. Tavares (Nylander, Holl), 37. Matthews (Johnsson, Kapanen), 57. Matthews (Tavares, Marner). Brankári: Šestorkin - Hutchinson, strely na bránku: 35:30, 17.123 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS - BOSTON BRUINS 1:2 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Góly: 27. DeBrincat (Dach, Kane) – 33. Kuraly (Grzelcyk, Bjork), 62. McAvoy (DeBrusk, Krejčí). Brankári: Lehner - HALÁK, strely na bránku: 22:40, 21.422 divákov.


Slováci v akcii:
Zdeno Chára (Boston) 21:18 0 0 0 0 1 0

Jaroslav Halák (Boston) 60:53 21/22 95,5%

/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankár: minutáž, zákroky/strely, úspešnosť zásahov/