Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

NHL: Hellebuyck vynuloval Vegas, dosiahol šieste čisté konto v sezóne

Na snímke vpravo slovenský obranca Toronta Martin Marinčin, naľavo hráč Ducks Carter Rowney v zápase hokejovej NHL Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs v noci na 7. marca 2020. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca Martin Marinčin odohral v drese Maple Leafs 12:50 minúty bez bodového zápisu.

New York 7. marca (TASR) - Hokejisti Detroitu zvíťazili v noci na sobotu v NHL na svojom ľade nad Chicagom 2:1. Red Wings tak ukončili sériu šiestich prehier za sebou.

Pod triumf sa gólovo podpísali Tyler Bertuzzi a Robby Fabbri, brankár Jonathan Bernier prispel 32 úspešnými zákrokmi. Blackhawks v boji o play off stratili dôležité body, od postupových pozícií v Západnej konferencii ich delí šesť bodov. "Je to pre nás, samozrejme, sklamanie. Mali sme dobrý vstup do zápasu, no súper bol o trochu 'ostrejší' ako my, mal trochu viac šťavy," komentoval výkon svojich zverencov tréner Chicaga Jeremy Colliton.

Tretiu prehru za sebou utrpelo Toronto, ktoré podľahlo v Anaheime 1:2. O víťazstve Ducks rozhodli góly Adama Henriquea a Cartera Rowneyho. Brankár "káčerov" John Gibson zastavil všetkých 26 striel súpera predtým, než musel v 51. minúte vystriedať pre nešpecifikované zranenie. Nahradil ho Ryan Miller, ktorý sa v počte štartov amerických brankárov (778) dostal na druhé miesto historickej štatistiky pred Toma Barrassa a za Johna Vanbiesbroucka. Prekonal ho iba William Nylander. Maple Leafs nebudú dobre spomínať na práve skončený trojzápasový kalifornský trip, z ktorého vydolovali iba bod. V Atlantickej divízii si však stále držia tretiu postupovú pozíciu. "Sme v tom všetci spolu. Musíte si prejsť dobrými aj zlými vecami, nepriazňou osudu. Sme v tabuľke tam, kde sme, čelíme veľkému tlaku a kritike, no myslím si, že sa vieme zaťať a pôjdeme za svojím cieľom," poznamenal najproduktívnejší hráč "javorových listov" Auston Matthews. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral v drese Maple Leafs 12:50 minúty bez bodového zápisu.

Na snímke uprostred center Detroitu Robby Fabbri oslavuje gól so spoluhráčmi, vľavo Valtteri Filppula a vpravo Gustav Lindström v zápase hokejovej NHL Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks v noci na 7. marca 2020.
Foto: TASR/AP


Hráči New Jersey sa vytiahli na St. Louis a ukončili obhajcovi trofeje jeho víťaznú sériu, ktorá trvala osem zápasov. Devils aj vďaka 31 úspešným zákrokom brankára Coryho Schneidera zdolali Blues 4:2 a vybojovali svoje prvé víťazstvo nad týmto súperom od januára 2014. Útočník New Jersey Jesper Bratt otvoril skóre duelu 100. bodom v kariére, jeho spoluhráč Dakota Mermis strelil svoj prvý gól v NHL. "V uplynulých rokoch nás Blues zdolávali celkom jasne. Je fajn nad nimi vyhrať, myslím si, že sme hrali skvele," povedal pre nhl.com Schneider, ktorý si pripísal aj jednu asistenciu.

Dôležitú výhru vybojoval Winnipeg, ktorý si doma poradil s Vegas 4:0 a vrátil sa na druhú pozíciu s voľnou kartou na západe. Hrdinom Jets bol brankár Connor Hellebuyck, ktorý zlikvidoval všetkých 29 striel hostí a dosiahol svoje šieste čisté konto v sezóne a už 20. v profiligovej kariére. Žiadny iný brankár nevychytal v tomto ročníku viac shutoutov. K tomu piatkovému mu pomohlo aj šťastie, pretože Golden Knights až trikrát nastrelili žŕdku. Patrik Laine a Nikolaj Ehlers zaznamenali po góle a asistencii, pri svojom návrate do zostavy skóroval aj útočník Mathieu Perreault.

Pozícia s prvou voľnou kartou patrí opäť Vancouveru, ktorý zvíťazil nad Coloradom 6:3. Canucks ukončili sériu štyroch prehier, dvoma gólmi k tomu pomohol Zack MacEwen. Veľmi dôležité víťazstvo vydreli hráči Calgary, Flames zdolali Arizonu tesne 3:2. Pri všetkých troch domácich góloch asistoval Matthew Tkachuk. "Plamene" si upevnili tretie miesto v Pacifickej divízii, naopak Coyotes sa nedarí, na postupové priečky strácajú dva body.


NHL - sumáre:



NEW JERSEY DEVILS – ST. LOUIS BLUES 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Góly: 9. Bratt (Subban), 27. Mermis (Severson, Schneider), 38. Carrick (Claesson, Zajac), 60. Anderson (Zacha, Müller) – 13. Dunn (Bozak, Thomas), 57. Schwartz (Schenn). Brankári: Schneider - Binnington, strely na bránku: 32:33, 14.685 divákov.



DETROIT RED WINGS – CHICAGO BLACKHAWKS 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Góly: 21. Bertuzzi (Larkin, Daley), 31. Fabbri (Lindström, Nielsen) – 39. Kane (Saad, Toews). Brankári: Bernier - Crawford, strely na bránku: 25:33, 19.515 divákov.



WINNIPEG JETS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Góly: 1. Ehlers (Laine, Eakin), 5. Laine (Pionk, Wheeler), 19. Connor (Roslovic), 34. Perreault (Morrissey, Ehlers). Brankári: Hellebuyck - Fleury, strely na bránku: 24:29, 15.325 divákov.



CALGARY FLAMES – ARIZONA COYOTES 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Góly: 6. Gaudreau (Tkachuk, Monahan), 7. Brodie (Tkachuk), 25. Backlund (Mangiapane, Tkachuk) – 2. Hall (Keller), 31. Söderberg (Hall, Ekman-Larsson). Brankári: Talbot - Kuemper, strely na bránku: 34:34, 19.206 divákov.



VANCOUVER CANUCKS – COLORADO AVALANCHE 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Góly: 2. Stecher (Miller, Edler), 13. Miller (Pettersson, Toffoli), 23. MacEwen, 33. Roussel (Gaudette, Fantenberg), 57. MacEwen (Roussel, Gaudette), 58. Pearson (Eriksson, Tanev) – 14. Johnson (MacKinnon, Landeskog), 24. Landeskog (MacKinnon, Johnson), 29. Ničuškin (Nieto). Brankári: Demko - Francouz, strely na bránku: 25:32, 18.871 divákov.



ANAHEIM DUCKS – TORONTO MAPLE LEAFS 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 4. Rowney (Backes, Del Zotto), 51. Henrique – 57. Nylander. Brankári: Gibson (51. Miller) - Campbell, strely na bránku: 28:31, 15.984 divákov.



Slovák v akcii:



Martin Marinčin (Toronto) 12:50 0 0 0 0 1 0

/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/