Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Rakúšan Vanek zrejme nebude od budúcej sezóny spoluhráčom Višňovského

Thomas Vanek Foto: TASR/AP

Rakúšan Vanek odmietol predĺžiť kontrakt s New York Islanders.

New York 3. februára (TASR) - Rakúsky hokejový útočník Thomas Vanek nedávno odmietol ponuku New York Islanders na predĺženie kontraktu. Súčasná zmluva mu vyprší na konci tejto sezóny, klub sa tak zrejme do konca prestupového obdobia zameria na jeho predaj.

Vedenie "ostrovanov" prebralo Vanekov kontrakt po prestupe z Buffala 27. októbra minulého roka. "Šable" získali za kapitána rakúskej reprezentácie na blížiacom sa olympijskom turnaji v Soči útočníka Matta Moulsona, prvú voľbu v tohtoročnom drafte a druhú v tom budúcoročnom. Dôvodom odmietnutia nového kontraktu boli údajne odlišné predstavy oboch strán. Vanek žiadal sedemročný kontrakt na zhruba 50 miliónov dolárov, teda približne rovnaký, aký mu vyprší na konci tejto sezóny. Je tak možné, že 30-ročný Rakúšan nebude od budúcej sezóny v New Yorku spoluhráčom slovenského zadáka Ľubomíra Višňovského.

Vanekov agent Steve Bartlett sa v pondelok vyjadril, že v posledných dňoch vôbec nekomunikoval s generálnym manažérom Islanders Garthom Snowom. Zároveň dodal, že jeho hráč neodmietol predĺžiť zmluvu vzhľadom na fakt, že by sa v júli mohol stať voľným hráčom. "Chápem, že sa blížime k obdobiu, keď Garth cíti, že musí konať," cituje portál nhl.com Barlettove slová.

Vedenie newyorského klubu sa tak zrejme zameria na predaj, respektíve výmenu skúseného útočníka pred koncom prestupového obdobia. To v profilige skončí 5. marca.