Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Višňovský má za sebou náročnú sezónu, na koniec kariéry nemyslí

Ľubomír Višňovský Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pre otras mozgu vynechal v drese New Yorku Islanders až 58 zápasov a prišiel aj o zimné olympijské hry v Soči.

New York 15. apríla (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský má za sebou náročnú sezónu. Pre otras mozgu vynechal v drese New Yorku Islanders až 58 zápasov a prišiel aj o zimné olympijské hry v Soči. Nad koncom kariéry však neuvažuje.

"Občas sa cítim dobre, niekedy horšie," povedal pre newsday.com 37-ročný Višňovský. Aj napriek najhoršej sezóne v kariére myslí slovenský hokejista pozitívne. "Blíži sa leto, mám päť mesiacov na to, aby som sa dal dokopy a snáď to bude v poriadku. Nad koncom kariéry neuvažujem. Myslím pozitívne," dodal Višňovský. "Ostrovania" do play-off nepostúpili a majú tak po sezóne.

Višňovský vo svojej 13. sezóne v NHL odohral len 24 zápasov s bilanciou tri góly a osem asistencií. Prvýkrát utrpel otras mozgu 20. októbra v zápase s Carolinou. Koncom januára sa do zostavy Islanders vrátil, ale potom vynechal záver základnej časti.

Celkovo odohral v NHL v dresoch Los Angeles Kings, Edmontonu Oilers, Anaheimu Ducks a NY Islanders 830 zápasov v základnej časti s bilanciou 123+352. V play-off nastúpil na 24 duelov a zaznamenal šesť asistencií.