Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi týždňa sa stali Marchessault, Bobrovskij a Ovečkin

Alexander Ovečkin, archívna snímka Foto: TASR/AP

Marchessault nazbieral v troch zápasoch 9 kanadských bodov.

New York 27. novembra (TASR) - Hráčmi týždňa zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali center Vegas Golden Knights Jonathan Marchessault, brankár Columbusu Blue Jackets Sergej Bobrovskij a krídelník Washingtonu Capitals Alex Ovečkin.

Marchessault nazbieral v troch zápasoch 9 kanadských bodov, keď v každom strelil gól a pridal dve asistencie. Nováčikovi profiligy tak pomohol k trom víťazstvám nad Anaheimom Ducks (4:2), San Jose Sharks (5:4) a Arizone Coyotes (4:2), vďaka čomu sa "rytieri" dostali na čelo Pacifickej divízie. Dvadsaťšesťročný Kanaďan je jediným hráčom v tejto sezóne, ktorý nazbieral minimálne tri body v troch zápasoch za sebou. S 21 bodmi je druhý najproduktívnejší hráč tímu.

Bobrovskij vychytal tri víťazstvá v rovnakom počte duelov s priemerom 1,32 inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 95 percent. Columbus zdolal Buffalo Sabres 3:2, Calgary Flames 1:0 predĺžení a Ottawu Senators 5:2 a natiahol víťaznú sériu na šesť zápasov. V stretnutí s "plameňmi" zlikvidoval 22 striel a zaznamenal 22. shutout v kariére.

Kapitán Washingtonu Ovečkin strelil päť gólov v štyroch zápasoch a pomohol tímu k trom víťazstvám. V zápase s Calgary nebodoval, ale potom skóroval v dueloch proti Ottawe, Tampe Bay Lightning a Torontu Maple Leafs. Na ľade Toronto sa blysol 20. hetrikom v kariére. S 18 gólmi je ruský útočník najlepším strelcom NHL.