Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi týždňa sú Kučerov, Crosby a Panarin

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kučerov získal v štyroch zápasoch desať bodov (1+9) a prispel k dvom víťazstvám svojho tímu, ktorý si zabezpečil siedme play off za sebou.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 8. apríla (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali krídelník Nikita Kučerov z Tampy Bay, kapitán Pittsburghu Sidney Crosby a krídelník Artemij Panarin z New Yorku Rangers. Informoval o tom oficiálny web súťaže.

Kučerov získal v štyroch zápasoch desať bodov (1+9) a prispel k dvom víťazstvám svojho tímu, ktorý si zabezpečil siedme play off za sebou. Najprv bodoval proti Detroitu (2:4) a v ďalších troch stretnutiach mal po tri body, čo sa mu podarilo tretíkrát v kariére. V minulom týždni zároveň prekonal svoj vlastný klubový rekord v počte bodov v jednej sezóne z ročníka 2018/19, keď získal Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti. Momentálne má na konte 136 bodov (43+93) a je prvý hráč v histórii klubu, ktorý pokoril métu 90 asistencií. Krídelník ťahá šnúru šiestich stretnutí s bodovým zápisom a vedie tabuľku produktivity v tejto sezóne.

Crosby zaznamenal šesť bodov (5+1) v štyroch stretnutiach. Jeho tím bodoval už v ôsmich zápasoch za sebou a bojuje o voľnú kartu vo Východnej konferencii. Kapitán Penguins zároveň dosiahol métu 82 bodov a po devätnásty raz v kariére tak má priemer minimálne bod na zápas. Pred ním to dokázal len Wayne Gretzky. Crosby sa stal zároveň siedmym hráčom nad 36 rokov, ktorý mal v jednej sezóne 40 presných zásahov. Svoj tím, ktorý je blízko k play off, vedie v počte bodov (85), gólov (40) i asistencii (45). "Tučniaci" sa v prípade postupu stanú prvým tímom, ktorý skresal deväťbodovú stratu v záverečných jedenástich zápasoch základnej časti.

Panarin prispel k trom víťazstvám Rangers ôsmimi bodmi (2+6). Jeho tím vedie ligu a vyrovnal rekord za najviac triumfov v jednej sezóne (53) z ročníka 2014/15. Tridsaťdvaročný ruský krídelník je štvrtý v tabuľke produktivity so 115 bodmi za 46 gólov a 69 asistencií. Na klubový rekord Jaromíra Jágra zo sezóny 2005/06 mu tak chýba už len osem bodov.