Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Hviezdami týždňa sa stali Zibanejad, Landeskog a Draisaitl

Na snímke sprava hráč Rangers Mika Zibanejad v zápase hokejovej NHL . Foto: TASR/AP

Ocenenie pre prvú hviezdu týždňa patrí 26-ročnému Zibanejadovi. Švédsky center zaznamenal v sledovanom období v troch dueloch sedem gólov. V súboji s Washingtonom strelil päť gólov.

New York 9. marca (TASR) - Hviezdami týždňa v zámorskej NHL sa stali útočník Mika Zibanejad z New Yorku Rangers, krídelník Gabriel Landeskog z Colorada Avalanche a center Leon Draisaitl z Edmontonu Oilers. Informoval o tom oficiálny web hokejovej profiligy.

Ocenenie pre prvú hviezdu týždňa patrí 26-ročnému Zibanejadovi. Švédsky center zaznamenal v sledovanom období v troch dueloch sedem gólov. V súboji s Washingtonom strelil päť gólov. Stal sa tretím hráčom Rangers, ktorý v NHL skóroval päťkrát v jednom súboji. Predtým sa to podarilo Donovi Murdochovi 12. októbra 1976 a Markovi Pavelichovi 23. februára 1983.

Druhou hviezdou sa stal ďalší Švéd Landeskog, 27-ročný útočník v štyroch dueloch nazbieral deväť bodov za 3 góly a šesť asistencií. Ocenenie pre tretiu hviezdu týždňa získal nemecký center Draisaitl, ktorý v ôsmich dueloch strelil štyri góly a pridal rovnaký počet asistencií. Dvadsaťštyriročný hráč vedie produktivitu profiligy s 110 bodmi (43+67).