Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Kane musí vynechať tréningový kemp pre prebiehajúce vyšetrovania

Evander Kane, archívne foto. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný krídelník sa v minulosti viackrát priznal, že mal problém s hazardom a gamblingom, kategoricky však odmietol obvinenia jeho manželky Anny, že si stavil na vlastné stretnutia.

New York 23. septembra (TASR) – Kanadský hokejista Evander Kane sa nezúčastní tréningového kempu jeho klubu San Jose Sharks pred štartom nového ročníka NHL. Stále čelí vyšetrovaniu po obvinení zo správania sa k svojej manželke a možnému poškodeniu spoluhráčov a klubu. Už v stredu vedenie NHL informovalo, že nenašlo žiadne dôkazy, že Kane stávkoval na zápasy profiligy.

Tridsaťročný krídelník sa v minulosti viackrát priznal, že mal problém s hazardom a gamblingom, kategoricky však odmietol obvinenia jeho manželky Anny, že si stavil na vlastné stretnutia. NHL preskúmala tvrdenia Kaneovej ženy, ktorá ich publikovala v lete na sociálnych sieťach a nenašla nič na ich podporu. Keďže však prebiehajú ešte ďalšie dve vyšetrovania hokejistu, jeho tréning s tímom až do ďalšieho oznámenie nie je možný.

„Veru, nie je to ideálna situácia. Prebiehajú ale ďalšie vyšetrovania zo strany NHL. My sme sa už k tomu vyjadrili. Teraz sa musíme sústrediť na hráčov, ktorých máme k dispozícii a na veci, ktoré môžeme kontrolovať. Rešpektujeme danú situáciu," citoval oficiálny web súťaže generálneho manažéra žralokov Douga Wilsona.