Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Liga zvažuje možnosť dohrať sezónu v 3-4 mestách

Logo NHL, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Ako uviedol komisár ligy Gary Bettman, "mimo klubov NHL sa môže hrať len v tých mestách, ktoré majú k dispozícii vyhovujúce arény a infraštruktúru".

New York 23. apríla (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL hľadá aj naďalej možnosti ako dohrať sezónu. Ako vo štvrtok uviedla agentúra DPA, v hre sú tri či štyri mestá, v ktorých by sa mohla dohrať prerušená základná časť a následne by v nich pokračovali boje v play off.

Ako uviedol komisár ligy Gary Bettman, "mimo klubov NHL sa môže hrať len v tých mestách, ktoré majú k dispozícii vyhovujúce arény a infraštruktúru". V hre je podľa zámorských médií aj Edmonton. Premiér provincie Alberta Jason Kenney v stredu pre stanicu TSN uviedol, že sa o tejto možnosti rozprával s Bettmanom. Komisár sa zaujímal, ako provincia bojuje s pandémiou koronavírusu.

Bettman dodal, že stále verí, že sezónu dokončia, aj keby sa malo hrať takmer do konca leta so zmeneným formátom vyraďovačky: "Plánujeme, máme návrhy. Snažíme sa zistiť, aké budú naše možnosti, keď bude k dispozícii konkrétny scenár. Nakoniec však rozhodnú lekári a vládni predstavitelia, takže hovoriť niečo dopredu nemá v tejto chvíli význam."