Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Los Angeles odštartujú ročník bez Byfielda, zlomil si členok

Kanadský hráč Quinton Byfield, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Byfield, ktorý patrí medzi veľké nádeje Kings, sa zranil v tretej tretine po kolízii s Christianom Fischerom, keď nešťastne vrazil do mantinelu.

Los Angeles 7. októbra ((TASR) - Hokejisti Los Angeles Kings odštartujú nový súťažný ročník v zámorskej NHL bez vlaňajšej draftovej dvojky Quintona Byfielda. Devätnásťročný center si v utorkovom prípravnom zápase s Arizonou (1:4) zlomil členok a kalifornský klub ho v stredu zapísal na listinu zranených hráčov. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude musieť pauzovať.

Byfield, ktorý patrí medzi veľké nádeje Kings, sa zranil v tretej tretine po kolízii s Christianom Fischerom, keď nešťastne vrazil do mantinelu. Po náraze nedokázal zaťažiť ľavú nohu a z ľadu mu museli pomôcť spoluhráči. Podľa agentúry AP "králi" počítali v tejto sezóne s mladým kanadským útočníkom minimálne vo štvrtej formácii. Debut v profilige absolvoval už v minulom ročníku, keď odohral šesť zápasov so ziskom asistencie. Väčšinu sezóny však strávil na farme Ontario Reign, v 32 stretnutiach AHL nazbieral 20 bodov (8+12).