Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Najužitočnejší hráč švajčiarskej ligy Suter podpísal zmluvu s Chicagom

Dominik Kubalík (8) z Chicaga Blackhawks sa teší z gólu so spoluhráčmi Erikom Gustafssonom (56), Duncanom Keithom (2), Drakeom Caggiulom (91) a Jonathanom Toewsom (19). Foto: TASR/AP

Suter nasledoval kroky českého útočníka Dominika Kubalíka, ktorý v roku 2019 zamieril tiež do Chicaga po tom, čo triumfoval v produktivite NLA

Chicago 16. júla (TASR) - Švajčiarsky hokejový útočník Pius Suter podpísal ročný kontrakt so Chicagom Blackhawks. Klub zámorskej NHL to potvrdil na oficiálnej stránke.

Pre 24-ročného útočníka pôjde o druhú zámorskú skúsenosť. Suter pôsobil v rokoch 2013-2015 v juniorskej OHL, inak sa jeho kariéra odvíjala vo švajčiarskej súťaži. V uplynulých piatich sezónach obliekal dres ZSC Zürich Lions, s ktorým v roku 2018 triumfoval v najvyššej švajčiarskej súťaži (NLA). V ročníku 2019/2020 odohral 50 zápasov, v ktorých si pripísal 30 gólov, 23 asistencií a 23 plusových bodov. Stal sa najproduktívnejším hráčom súťaže a aj jej najlepším strelcom, ovládol aj bodovanie +/- a v hlasovaní médií ho zvolili za najužitočnejšieho hráča i najlepšieho útočníka NLA.

Suter nasledoval kroky českého útočníka Dominika Kubalíka, ktorý v roku 2019 zamieril tiež do Chicaga po tom, čo triumfoval v produktivite NLA a vyhlásili ho za najužitočnejšieho hráča.