Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Nemec Seider podpísal trojročnú zmluvu s Detroitom

Na snímke vľavo Patrick Hager, strelec gólu Moritz Seider a Gerrit Fauser. Foto: TASR/Martin Baumann

Seider podpísal s Red Wings maximálny možný kontrakt pre nováčika. V každej z troch sezón zmluvy zarobí 925-tisíc dolárov.

Detroit 15. júla (TASR) - Nemecký hokejový obranca Moritz Seider podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom Detroit Red Wings. "Červené krídla" si ho v nedávnom drafte vybrali zo 6. miesta, čím sa stal druhým najvyššie draftovaným Nemcom v histórii.

Seider podpísal s Red Wings maximálny možný kontrakt pre nováčika. V každej z troch sezón zmluvy zarobí 925-tisíc dolárov. Rovnaké zmluvy nedávno podpísali aj prví traja hráči tohtoročného draftu - Jack Hughes (New Jersey Devils), Kaapo Kakko (New York Rangers) a Kirby Dach (Chicago Blackhawks). Vyššie než Seider bol z nemeckých hokejistov draftovaný iba útočník Leon Draisaitl, ktorého si v roku 2014 vybral Edmonton Oilers z 3. miesta.

Seider doteraz pôsobil v Nemecku, v sezóne 2018/2019 získal majstrovský titul v drese Adleru Mannheim. V drese nemeckej reprezentácie sa predstavil aj na MS v Košiciach, v piatich zápasoch strelil dva góly. Napriek dohode s Detroitom však sezónu 2019/2020 pravdepodobne opäť odohrá v nemeckej DEL.