Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: New Jersey prepustilo trénera Hynesa, tím prevzal Nasreddine

John Hynes, archívna snímka. Foto: TASR

Hynes viedol Devils necelých päť sezón, počas ktorých mal bilanciu 150-159-45.

New York 4. decembra (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu New Jersey Devils prepustilo ešte pred utorňajším duelom NHL s Vegas Golden Knights (3:4) trénera Johna Hynesa. "Diablov" dočasne povedie jeho asistent Alain Nasreddine, ktorý debutoval práve v zápase s "rytiermi".

"Bol to deň plný emócií. O zmene som sa dozvedel len pár hodín pred zápasom. Mám zmiešané pocity, pretože s Johnom som mal veľmi dobrý vzťah. Na druhej strane je to šanca, ktorú som dostal," povedal pre nhl.com 44-ročný bývalý obranca Nasreddine ešte pred zápasom s Vegas.

Hynes viedol Devils necelých päť sezón, počas ktorých mal bilanciu 150-159-45. "John odviedol výbornú prácu, stabilizoval veľa vecí na ľade aj mimo neho, ale mali sme väčšie očakávania," uviedol generálny manažér New Jersey Ray Shero.

Štyridsaťštyriročný Hynes skončil pri tíme po pondelňajšej vysokej prehre 1:7 na ľade Buffala Sabres. Pod vedením Hynesa sa Devils prebojovali do play off len raz, v roku 2018 vypadli v 1. kole Východnej konferencie s Tampou Bay Lightning. V uplynulých troch sezónach skončili "diabli" na 27. a horšom mieste a dvakrát vyhrali draftovú lotériu. V roku 2017 si z prvého miesta vybrali Nica Hischiera, tento rok siahli po Jackovi Hughesovi.

Hynes je tretí odvolaný tréner v tejto sezóne NHL. Predčasne skončili Mike Babcock v Toronte Maple Leafs a Bill Peters v Calgary Flames.

Devils mali napriek veľkým očakávaniam slabý vstup do sezóny. Vo Východnej konferencii sú s bilanciou 9-14-4 na 15. mieste, celkovo im patrí 30. priečka.