Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Nikita Kučerov sa stal prvou hviezdou mesiaca marec v NHL

Útočník Tampy Bay Lightning Nikita Kučerov. Foto: TASR/AP

Kučerov v hodnotenom období zaznamenal klubový rekord v počte bodov za jeden mesiac.

New York 1. apríla (TASR) - Útočník Tampy Bay Lightning Nikita Kučerov sa stal prvou hviezdou mesiaca marec v zámorskej hokejovej NHL. Ocenenia dostali aj brankár Columbusu Blue Jackets Sergej Bobrovskij a útočník Chicaga Blakhawks Patrick Kane.

Kučerov si v hodnotenom období prípísal na konto 22 bodov (12+10) v 14 dueloch a zaznamenal tak klubový rekord v počte bodov za jeden mesiac. Až šesť gólov dosiahol v presilových hrách. Bodovo naprázdno vyšiel v marci iba v troch stretnutiach. Hetrikom zažiaril v zápase v Bostone.

Bobrovskij pomohol Columbusu k deviatim triumfom s priemerom 1,09 inkasovaného gólu na zápas. Jeho percentuálna úspešnosť zákrokov dosiahla hodnotu 96,7. V jedenástich vystúpeniach až osemkrát dostal maximálne jeden gól.

Kane si v 16 dueloch pripísal spolu 22 bodov (10+12) a Chicagu svojou produktivitou pomohol už v predstihu si zabezpečiť účasť v play off. V marci bodoval v dvanástich zápasoch, hneď v úvode mesiaca dosiahol štvrtý kariérny hetrik v súboji s Pittsburghom.