Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Nurse predĺžil o dva roky kontrakt s Edmontonom

Darnell Nurse, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Nový dvojročný kontrakt garantuje 25-ročnému obrancovi ročný plat 5,6 milióna dolárov.

Edmonton 11. februára (TASR) - Kanadský hokejista Darnell Nurse a klub NHL Edmonton Oilers sa dohodli na predĺžení spolupráce. Nový dvojročný kontrakt garantuje 25-ročnému obrancovi ročný plat 5,6 milióna dolárov. Zmluva vyprší po sezóne 2021/2022, po ktorej sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

Nurse sa v uplynulých sezónach vypracoval medzi hlavné defenzívne opory "olejárov". V tejto sezóne nazbieral 24 bodov (4+20) v 55 stretnutiach, pričom v priemere odohral 22:46 minúty na zápas. Rozdal aj 129 bodyčekov a zblokoval 101 striel. Súčasný kontrakt s priemerným ročným zárobkom 3,2 mil. dolárov mu skončí 30. júna 2020. "Nechcel som s predĺžením zmluvy vyčkávať až do leta. Myslím si, že obe strany sú spokojné. Milujem tento klub, máme skvelého majiteľa, manažment i trénerov, je to miesto, kde chcem ďalej hrať," povedal Nurse pre oficiálny web súťaže.

Nekompromisný bek ťahá v Edmontone už šiestu sezónu, v žiadnom inom profiligovom klube zatiaľ nepôsobil. Kanadský reprezentant získal v národnom drese zlato na juniorských MS 2005, vlani vybojoval s reprezentačným A-tímom striebornú medailu na svetovom šampionáte v Bratislave a Košiciach.