Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Ottawa potvrdila druhý pozitívny test hráča na koronavírus

Na archívnej snímke z 12. marca 2020 je logo NHL na konštrukcii brány na štadióne hokejového klubu Nashville Predators v Nashville. Po prerušení hokejovej NHL prišlo o zdroj príjmu mnoho zamestnancov, ktorých najímali na výpomoc v deň zápasov. Brankár Vegas Golden Knight Marc-Andre Fleury aj jeho klub sa rozhodli podporiť ich.Vedenie NHL prerušilo sezónu 12. marca pre šíriaci sa koronavírus. Aktuálne hlásia v USA vyše 18-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 233 úmrtí. Foto: TASR/AP

Prvý hokejista mal mierne príznaky ochorenia COVID-19 a je v izolácii.

New York 21. marca (TASR) - Už druhý nemenovaný hokejista Ottawy Senators mal pozitívny test na nový koronavírus. Klub zámorskej NHL to oznámil v sobotu večer, tri dni po prvom prípade, uviedla agentúra AP.

Podľa AP bol hráč v tíme počas série zápasov na klziskách súperov zo San Jose, Anaheimu a Los Angeles. Celkový počet ľudí vo výprave Senators, ktorá trip absolvovala je 56. Z nich 44 nemalo žiadne symptómy ochorenia, osem otestovali a dva testy boli pozitívne. Prvý hokejista mal mierne príznaky ochorenia COVID-19 a je v izolácii. V nasledujúcich troch dňoch očakáva klub výsledky ďalších testov. Všetci z výpravy, ako aj viacerí ďalší zamestnanci klubu dostali domácu karanténu do 13. marca.

V Kanade evidovali do soboty podvečer SEČ 1137 prípadov ochorenia COVID-19 a 13 ľudí chorobe podľahlo. Celosvetovo je v 170 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 297-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 12.750 osôb.