Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Regenda sa vrátil do zostavy Aanaheimu, otvoril si strelecký účet

Slovenský hokejista v drese Anaheimu Ducks Pavol Regenda sa teší po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks - Minnesota Wild v Anaheime v stredu 9. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu odohral v úvode sezóny päť duelov v prvom tíme "káčerov", v ktorých zaznamenal dve asistencie.

New York 10. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Pavol Regenda si otvoril strelecký účet v zámorskej NHL. Dvadsaťdvaročný útočník sa vrátil do zostavy Anaheimu z farmy v AHL a v nočnom zápase s Minnesotou otvoril skóre v 34. minúte, keď si medzi kruhmi prebral prihrávku od Franka Vatrana a strelou švihom prekonal brankára. Pre Regendu to to bol tretí bod v šiestom stretnutí profiligy (1+2). Na body do tabuľky však nestačil, keďže Ducks nakoniec prehrali 1:4.

Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu odohral v úvode sezóny päť duelov v prvom tíme "káčerov", v ktorých zaznamenal dve asistencie. Klub ho následne poslal na farmu San Diego Gulls, kde bodoval v každom zo štyroch zápasov a pripísal si po dva góly a asistencie. V stredu ho Anaheim povolal späť do prvého tímu namiesto Adama Henriqueho, ktorý očakával narodenie dieťaťa. Regenda sa predstavil opäť vo štvrtom útoku, odohral 8:56 min a okrem gólu si do štatistík pripísal aj jednu strelu, jeden blok a jednu plusku. Stal sa 73. Slovákom v poradí, ktorý skóroval v zámorskej profilige, a v zápase ho vyhlásili za druhú hviezdu.

Z víťazstva sa netešil ani Martin Fehérváry, ktorého Washington podľahol doma Pittsburghu 1:4. Penguins tak ukončili sedemzápasovú sériu bez výhry. Slovenský obranca odohral 22:40 minút a do štatistík si pripísal dve strely na bránku, dva bodyčeky a tri zblokované strely. Dvadsaťtriročný Fehérváry odohral jubilejný stý zápas v základnej časti NHL a zatiaľ si pripísal 19 bodov (8+11).

Montreal bez potrestaného slovenského útočníka Juraja Slafkovského, ktorý si odpykáva dvojzápasový dištanc za faul na Matta Luffa, zdolal doma Vancouver 5:2 a zaznamenal druhý triumf po sebe. Za domácich strelil dva góly Kirby Dach, kapitán Nick Suzuki mal bilanciu 1+1 a so sedemnástimi bodmi vedie kanadské bodovanie Canadiens. "Veľmi dôležitý bol pre nás začiatok zápasu. Mám pocit, že sme počas 40 minút diktovali hru a odohrali sme dobrý tímový duel. Na začiatku tretej tretiny sme trochu poľavili, čo využili na dva góly, ale našťastie sme to zvládli a doviedli zápas do úspešného konca," povedal Dach pre nhl.com. Hosťujúci Quinn Hughes zaznamenall jedenástu asistenciu počas osemzápasovej bodovej série, no v doterajšom priebehu ešte nestrelil gól. Kapitán "Canucks" Bo Horvat sa naopak po piatich dueloch nezapísal do kanadského bodovania a jeho mužstvo prehralo už desiaty zápas zo štrnástich odohraných. "Neexistuje ospravedlnenie pre spôsob, akým sme dnes večer začali stretnutie. Myslel som si, že sú časti našej hry, ktoré boli dobré, no očividne som sa mýlil," uviedol Horvat.

Florida Panthers zdolala v domácom súboji Carolinu Hurricanes 3:0 a brankár Spencer Knight si vďaka 40 zákrokom pripísal prvé čisté konto v sezóne, tretie v profilige. "Pristupoval som k tomuto zápasu ako ku každému inému. Chalani hrali naozaj dobre, držali sa tímovej hry a spolu sme dosiahli dôležité víťazstvo," povedal Knight, ktorý chytil v tretej časti až osemnásť striel Caroliny. Jeho výkon vyzdvihol aj tréner Paul Maurice: "Počas zápasu sa zlepšoval a podržal nás hlavne počas presilových hier súpera. Myslím si, že bol pod psychickým tlakom a veľmi dobre sa s tým vyrovnal, čo je dobré znamenie pre mladého brankára." Hurricanes prehrali v druhom zápase za sebou a počas nich sa presadili len raz. Fín Aleksander Barkov dal 65. gól v presilovej hre a vyrovnal Olliho Jokinena na druhom miesto v histórii Panthers za Scottom Mellanbym (66). V drese domácich nehral Matthew Tkachuk, ktorý si odsedel trest po sekere na brankára Jonathana Quicka z Los Angeles Kings.

NHL - sumáre:

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly:
10. Cousins (Montour, Bennett), 51. Barkov (Verhaeghe, Montour), 60. Bennett (Lundell, Montour). Brankári: Knight - Raanta, strely na bránku: 36:40.



Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 5:2 (3:0, 1:0, 1:2)

Góly:
1. Suzuki (Drouin, Caufield), 9. Xhekaj (Monahan), 13. Dach, 34. Hoffman (Kovacevic, Dvorak), 56. Dach (Suzuki) – 45. Schenn (Boeser), 49. Höglander (Pettersson, Hughes). Brankári: Montembeault - Demko, strely na bránku: 29:33.



Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Góly:
53. Johansson (Milano, Jensen) – 28. Zucker (Malkin, Rakell), 33. McGinn (Carter), 36. Petry (Crosby, Guentzel), 59. Guentzel (Letang, Pettersson). Brankári: Kuemper - DeSmith, strely na bránku: 25:28.



Anaheim Ducks - Minnesota Wild 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Góly:
34. REGENDA (Vatrano, Kulikov) – 37. Kaprizov (Boldy, Addison), 42. Dumba (Dewar, Shaw), 44. Kaprizov (Zuccarello, Eriksson Ek), 52. Cramarossa (Jost). Brankári: Gibson - Gustavsson, strely na bránku: 32:39.



Slováci v akcii:

Pavol Regenda (Anaheim) 8:56 1 0 1 +1 1 0

Martin Fehérváry (Washington) 22:40 0 0 0 0 2 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/