Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia NHL

NHL: Seguin by mal ísť na operáciu na budúci týždeň

Tyler Seguin sa po Kulikovovom ataku ocitol v bolestiach na ľade. Foto: Screenshot YouTube

V prípade, že by nový ročník odštartoval 1. januára 2021, musel by sa neúspešný finalista play off zaobísť bez Seguina minimálne mesiac.

Dallas 30. októbra (TASR) – Kanadský hokejista Tyler Seguin by mal na budúci týždeň podstúpiť operáciu bedrového kĺbu. Útočník Dallasu Stars čaká pre obmedzenia spojené s pandémiou koronavírusu na zákrok už niekoľko týždňov. Klubu NHL by mal chýbať približne štyri mesiace a hrozí, že nestihne úvod novej sezóny.

"Očakávame, že ho budú operovať na budúci týždeň. Pre koronavírus v uplynulom čase zrušili viacero operácii, no veríme, že Tylerova sa uskutoční v tomto termíne. Najhoršia je tá neistota. Nikto nevie presný termín začiatku novej sezóny, preto chceme, aby bol v poriadku čím skôr," povedal generálny manažér Jim Nill pre oficiálny web profiligy.

V prípade, že by nový ročník odštartoval 1. januára 2021, musel by sa neúspešný finalista play off zaobísť bez Seguina minimálne mesiac. Dvadsaťosemročný Kanaďan hral už dlhší čas so sebazaprením. V play off vynechal len jeden zápas, dôvodom však nebolo bedro, ale problémy s kolenom. V základnej časti nechýbal od sezóny 2015/2016 ani v jednom stretnutí. Počas siedmich rokov v drese Dallasu patril vždy medzi dvoch najlepších strelcov tímu.

Ťaženie Dallasu v predchádzajúcej sezóne, ktoré sa skončilo až prehrou vo finále bojov o Stanleyho pohára s Tampou Bay 2:4 na zápasy, si vyžiadalo daň v podobe dlhého zoznamu zranených. Okrem Seguina sú na ňom aj brankári Ben Bishop (absolvoval operáciu kolena), Anton Chudobin (problémy s rukou) a útočníci Jamie Benn, Blake Comeau (obaja rameno) a Roope Hintz (zlomenina členka). Všetci by však mali stihnúť začiatok sezóny.