Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

St. Louis slávnostne vyradí číslo 44 na počesť obrancu Prongera

Na archívnej snímke Chris Pronger. Foto: TASR/AP

Pronger bude ôsmy hráč v histórii klubu, ktorý sa dočká tohto ocenenia.

St. Louis 21. augusta (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues slávnostne vyradí dres s číslom 44 na počesť bývalého obrancu "bluesmanov" Chrisa Prongera. Ten strávil v klube deväť zo svojich 18 sezón v NHL. K slávnostnému vyveseniu Prongerovho dresu pod strop domovského stánku Blues Enterprise centra dôjde 17. januára 2022 pred zápasom s Nashvillom.

Pronger bude ôsmy hráč v histórii klubu, ktorý sa dočká tohto ocenenia. Pred ním sa z prestížnej pocty už tešili aj Al MacInnis, Bob Gassoff, Bob Plager, Barclay Plager, Brian Sutter, Brett Hull a Bernie Federko.

Pronger prišiel do St. Louis v júli 1995 z Hartfordu Whalers (dnešná Carolina Hurricanes) výmenou za Brendana Shanahana. Šesť sezón viedol tím v pozícii kapitána, v sezóne 1999/2000 získal trofeje pre najužitočnejšieho hráča ligy aj najlepšieho obrancu. Zo St. Louis odišiel po výmene v roku 2005 do Edmontonu, no už po jednej sezóne z klubu odišiel a zamieril do Anaheimu, s ktorým získal v roku 2007 Stanleyho pohár. Kariéru uzavrel tromi sezónami v drese Philadelphie. Pronger je člen tzv. Triple gold klubu, ktorý združuje víťazov Stanleyho pohára, olympiády a majstrovstiev sveta.