Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Stamkos podstúpi operáciu, Tampe bude chýbať týždne

Kapitán Tampy Bay Lightning Steven Stamkos, archívna foto. Foto: TASR/AP

Skúsený center, ktorý vynechal päť z posledných desiatich zápasov, nazbieral v prebiehajúcej sezóne 66 bodov (29+37) v 57 dueloch.

New York 1. marca (TASR) - Kapitán Tampy Bay Steven Stamkos bude svojmu tímu chýbať v NHL šesť až osem týždňov. Útočník Lightning sa v pondelok podrobí operácii brušného svalstva. Vynechá pravdepodobne celý záver základnej časti, vrátiť by sa mohol v prvom kole play off.

"Prišlo to v zlom čase pre neho aj pre nás. Je nepríjemné prísť o oporu v závere sezóny. Ak by to však nebolo nutné, nešiel by na operáciu. Vždy je na prvom mieste hráč," povedal pre nhl.com tréner Tampy Jon Cooper. Skúsený center, ktorý vynechal päť z posledných desiatich zápasov, nazbieral v prebiehajúcej sezóne 66 bodov (29+37) v 57 dueloch.

Tampa Bay, v ktorej pôsobí slovenský obranca Erik Černák, je po sobotňajšom víťazstve nad Calgary Flames (4:3) druhá v Atlantickej divízii o sedem bodov za lídrom celej NHL Bostonom Bruins a o deväť bodov pred tretím Torontom Maple Leafs.

Tridsaťročný Stamkos má na zranenia smolu. V sezóne 2013-14 neodohral 45 zápasov pre zlomeninu pravej ihlice, v ročníku 2015-16 vynechal pre krvnú zrazeninu pri kľúčnej hosti posledných päť zápasov základnej časti a okrem posledného zápasu aj celé play off. V ďalšom ročníku potom nenastúpil na 65 duelov pre zranenie kolena. Počas dvanástich sezón v profilige odohral 803 zápasov, v ktorých nazbieral 832 bodov za 422 gólov a 410 asistencií. V play off nastúpil na 70 zápasov s bilanciou 23+30.