Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Štvorbodový Sergačov odštartoval výhru Tampy

Obranca Tampy Michail Sergačov sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Washington Capitals v Tampe v nedeľu 13. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Dvadsaťštyriročný obranca nazbieral v 15 dueloch sezóny už 14 bodov (4+10).

New York 14. novembra (TASR) - Ruský obranca Michail Sergačov sa veľkou mierou zaslúžil o víťazstvo Tampy Bay v nočnom zápase NHL nad Washingtonom Capitals. Už v prvej tretine strelil dva góly a pripísal si aj dve asistencie a stal sa tak prvým bekom od roku 2019, ktorý nazbieral v jednom dejstve aspoň štyri body.

Pred ním to naposledy dokázal Morgan Rielly v októbri 2019, keď jeho Toronto zdolalo Minnesotu 4:2. Sergačov otvoril skóre už v 2. minúte, potom asistoval na góly Nikitovi Kučerovovi a Nickovi Perbixovi a v 17. minúte zvýšil už na 4:0. "Ráno pred zápasom sme mali dobrý míting o tom, čo proti nim musíme robiť. V prvej tretine sme hrali naozaj veľmi dobre. Vytiahli sa aj presilovkové formácie a z veľkej časti to bol pre nás naozaj dobrý večer," povedal dvadsaťštyriročný obranca, ktorý nazbieral v 15 dueloch sezóny už 14 bodov (4+10).

Tampa kontrolovala hru aj v ďalšom priebehu a súpera pustila len k 22 strelám, brankár Andrej Vasilevskij si pripísal 19 úspešných zákrokov. Dva góly dostal v závere v rozpätí necelej minúty. "Takých 57 minút sme hrali solídny hokej a do ničoho sme ich nepustili. Bolo tam oveľa viac plusov ako mínusov, no stále máme na čom pracovať," uviedol tréner Tampy Jon Cooper.

V jeho tíme chýbal slovenský obranca Erik Černák, ktorý pauzoval pre menšie zranenie z posledného vzájomného stretnutia (1:5). V drese Capitals odohral 18:23 min Martin Fehérváry, ktorý zaznamenal šesť "hitov" a päť zablokovaných striel, čo bolo najviac zo všetkých hráčov na ľade. Tampa zabodovala po dvoch prehrách a je siedma vo Východnej konferencii, Washingtonu patrí 12. priečka.

"Myslím si, že to bolo najhorších 20 minút, čo sme tento rok odohrali. Boli sme naozaj hrozní," okomentoval úvodnú tretinu dánsky útočník Lars Eller. "Tvárili sme sa akoby sme boli na čele tabuľky a vyhrali posledných desať zápasov, no potrebovali sme úplne opačný prístup. Úplne nás prevalcovali," dodal.