Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Tampa Bay podľahla Torontu, Edmonton triumfoval v Los Angeles

Hokejisti Toronta Maple Leafs brankár Jack Campbell (vľavo) a hráč Auston Matthews (vpravo) sa tešia po výhre 5:2 v treťom zápase štvrťfinále play off Východnej konferencie NHL Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs v Tampe v piatok 6. mája 2022. Foto: TASR/AP

V ďalšej sérii štvrťfinále Východnej konferencie Boston zdolal Carolinu 4:2 a znížil stav na 1:2 na zápasy.

New York 7. mája (TASR) - Hokejisti Tampy Bay prehrali v treťom stretnutí 1. kola play off NHL na domácom ľade s Torontom 2:5 a na zápasy prehrávajú 1:2. Slovenský obranca Erik Černák absolvoval v drese dvojnásobných obhajcov Stanleyho pohára 17:36 min s dvoma trestnými minútami, tromi bodyčekmi a jednou zblokovanou strelou.

Trojgólový náskok získali Maple Leafs až v záverečných dvoch minútach, keď skóroval dvakrát do prázdnej bránky Iľja Michejev. Pre Rusa to boli prvé zásahy v play off v kariére. Brankár Jack Campbell si v drese víťazov pripísal 32 zákrokov, vrátane troch v súperovej hre bez brankára. "Mali sme skvelý štart do zápasu, predovšetkým ak to porovnáme so stredajším neúspešným duelom. Spoluhráči hrali mimoriadne obetavo. Držali líniu, blokovali strely, súperovi všetko sťažovali," vyjadril spokojnosť Campbell podľa webu nhl.com.

Tampa Bay bude mať šancu vyrovnať stav série v noci na pondelok. V predchádzajúcich šestnástich prípadoch dokázala po prehre v play off následne odpovedať víťazstvom. "Druhú polovicu duelu sme podľa mňa dominovali. Musíme nabudúce vykorčuľovať na ľad pripravenejší. Nesmieme čakať, kým nám dajú dva góly," prízvukoval autor jedného z dvoch gólov Tampy Ross Colton.

V ďalšej sérii štvrťfinále Východnej konferencie Boston zdolal Carolinu 4:2 a znížil stav na 1:2 na zápasy. Na západe Minnesota triumfovala na ľade St. Louis 5:1 a ujala sa vedenia v sérii 2:1 rovnako ako Edmonton, ktorý zvíťazil v Los Angeles vysoko 8:2. Evander Kane strelil hetrik, Zach Hyman aj Ryan Nugent-Hopkins si pripísali dva góly a asistenciu, obranca Cody Ceci trikrát asistoval.

Hokejisti Minnesota Wild sa tešia po výhre v treťom zápase štvrťfinále play off Západnej konferencie NHL St. Louis Blues - Minnesota Wild v meste St. Louis v piatok 6. mája 2022. Minnesota zvíťazila 5:1 a ujala sa v sérii vedenia 2:1 na zápasy.
Foto: TASR/AP


Edmonton dominoval v druhom stretnutí za sebou. Kane skóroval trikrát v jednom zápase premiérovo vo vyraďovacej časti. Gól a asistenciu zaznamenal aj Leon Draisaitl a stal sa tretím hráčom Oilers za uplynulé štvrťstoročie, ktorý skóroval v prvých troch dueloch v play off. Pred ním to dokázali aj Connor McDavid v roku 2020 a Bill Guerin v roku 1998. "Keď sa dostaneme do vedenia, sme naozaj dobrý tím. Rýchlym gólom sme zastavili tlak súpera, no vedeli sme, že musíme tempo ešte vystupňovať," povedal Kane.

Za Wild si po góle a asistencii pripísali Kirill Kaprizov a Joel Erickson Ek. Marc-Andre Fleury zastavil 29 striel a pripísal si 92. víťazstvo v play off vo svojej šestnástej vyraďovacej časti za sebou. Blues sa v prvej tretine zranil Torey Krug, St. Louis prišlo v sérii už o tretieho obrancu. "Bránili sme veľmi dobre. Uzavreli sme stredné pásmo a nedovolili sme protivníkovi veľa," uviedol Fleury.

K úspechu Bostonu prispel aj výkon brankára Jeremyho Swaymana, ktorý mal v play off premiéru a pripísal si 25 zákrokov. Brad Marchand zaznamenal gól a asistenciu. Boston dokázal zdolať Carolinu po predchádzajúcich piatich prehrách. Predtým uspel v roku 2020, v skrátenej minulej sezóne sa mužstvá nestretli. "Uspeli sme naozaj po dlhej dobe. Konečne sme sa proti nim dokázali dostať do vedenia. To bol ten rozdiel, ktorý zmenil charakter duelu," pripomenul tréner Bruins Bruce Cassidy fakt, že Boston neviedol nad Carolinou 325 minút a 41 sekúnd.

NHL - 1. kolo play off:



štvrťfinále Východnej konferencie - 3. zápasy:

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Góly: 18. Coyle (DeBrusk), 26. Marchand (Bergeron), 35. Pastrňák (Marchand, Coyle), 45. Hall (Pastrňák, Marchand) - 10. Trocheck (B. Smith), 52. Slavin. Brankári: Swayman - Kočetkov, strely na bránku: 28:27, 17.850 divákov.
/stav série: 1:2/

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Góly: 32. Colton (Sergačov, Palát), 46. Palát (Killorn, McDonagh) - 5. Rielly (Bunting, Marner), 10. Blackwell (Ľubuškin, Engvall), 26. Kämpf, 59. Michejev (Engvall), 60. Michejev (Engvall).
Brankári: Vasilevskij - Campbell, strely na bránku: 34:36, 19.092 divákov.
/stav série: 1:2/

štvrťfinále Západnej konferencie - 3. zápasy:

St. Louis Blues - Minnesota Wild 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Góly: 43. O'Reilly (Parayko) - 1. Greenway (Eriksson Ek, Foligno), 3. Kaprizov (Hartman), 28. Zuccarello (Kaprizov, Spurgeon), 41. Eriksson Ek (Foligno), 53. Brodin (Hartman). Brankári: Husso - Fleury, strely na bránku: 30:33, 18.096 divákov.
/stav série: 1:2/

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 2:8 (0:2, 2:3, 0:3)
Góly: 31. Kopitar, 38. Danault (Kempe, Kopitar) - 4. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 7. Hyman (McDavid, Barrie), 27. E. Kane (Ceci), 28. Hyman (Draisaitl), 30. E. Kane (Ceci, Puljujärvi), 55. Nugent-Hopkins (Hyman, Bouchard), 56. Nugent-Hopkins (Archibald, Ryan), 60. E. Kane (Nugent-Hopkins, Ceci. Brankári: Quick (28. Petersen) - M. Smith, strely na bránku: 46:37, 18.230 divákov.
/stav série: 1:2/

Slovák v akcii:
Erik Černák (Tampa Bay) 17:36 0 0 0 0 0 2
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/