Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Tampa vyrovnala sériu s Torontom na 2:2

Na snímke vpravo slovenský obranca Tampy Erik Černák, vľavo dole útočník Toronta Mitchell Marner vo 4. zápase 1. kola štvrťfinále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs v noci na 9. mája 022. Foto: TASR/AP

Tampa odštartovala impozantne a už v 1. minúte ju poslal do náskoku Steven Stamkos.

New York 9. mája (TASR) - Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili vo štvrtom stretnutí 1. kola play off NHL doma nad Torontom 7:3 a vyrovnali stav série na 2:2. Obhajca strelil v prvých ôsmich minútach tri góly a jeho brankár Andrej Vasilevskij si v súboji pripísal 22 úspešných zákrokov.

Černák v prvej obrannej formácii strávil na ľade vyše 19 minút, zapísal si dva plusové body aj dve trestné minúty, jednu strelu a štyri "hity". Tampa odštartovala impozantne a už v 1. minúte ju poslal do náskoku Steven Stamkos: "V tejto sérii bol zatiaľ prvý gól vždy veľmi dôležitý. Mali sme skvelý začiatok a to bol náš zámer, odskočiť súperovi čo najskôr." Tri góly v priebehu 7:58 min od začiatku zápasu je pre Lightning nový klubový rekord v play off.

Hosťom nepomohli ani dva góly Williama Nylandera. Brankár Jack Campbell inkasoval päť gólov zo 16 striel, potom prenechal v druhej tretine miesto Erikovi Kallgrenovi. "Neboli sme dnes na dostatočnej úrovni. Tampa hrala lepšie a zaslúžila si vyhrať," priznal kouč Toronta Sheldon Keefe. Zápas číslo 5 je na programe v noci na stredu v Toronte.

Na snímke brankár Toronta Jack Campbell vo 4. zápase 1. kola štvrťfinále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs v noci na 9. mája 022.
Foto: TASR/AP


Boston zvíťazil doma nad Carolinou 5:2 a vyrovnal stav série na 2:2. O svojom triumfe rozhodli Bruins dvoma gólmi na začiatku tretej tretiny, v ich drese exceloval s bilanciou 2+3 Brad Marchand. "Úprimne, päť bodov nič neznamená, keď váš tím nevyhrá. Môžem nazbierať aj desať bodov, ale dôležitejší je tímový úspech. Takže nezáleží na tom, kto skóroval, hlavné je víťazstvo," zdôraznil Marchand. Jeho spoluhráč Patrice Bergeron si pripísal gól a dve asistencie. Carolina viedla ešte na konci druhej tretiny 2:1, ale potom dostala štyri góly za sebou. "Majú príliš dobrý tím na to, aby sme im takto darovali góly. Je to ťažké, začíname prakticky odznova. Musíme sa zdvihnúť a pripraviť sa na ďalší zápas," vyhlásil tréner Caroliny Rod Brind'Amour.

Aj St. Louis vyrovnali doma stav série s Minnesotou na 2:2, keď v Enterprise Center uspeli 5:2. Domáci Jordan Kyrou a David Perron dali po dva góly a brankár Jordan Binnington zlikvidoval 28 striel Wild. Bol to pre neho prvý štart v play off v tejto sezóne. "Bol som pripravený. Máme za sebou mimoriadne dôležitý zápas a víťazstvo znamená, že je stále všetko úplne otvorené," uviedol Binnington.

Na snímke vpravo slovenský obranca Tampy Erik Černák, vľavo center Toronta John Tavares vo 4. zápase 1. kola štvrťfinále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs v noci na 9. mája 2022.
Foto: TASR/AP


Los Angeles rovnako na domácom ľade zvíťazilo nad Edmontonom 4:0 a sériu vyrovnalo na 2:2. Dva góly a jednu asistenciu zaznamenal Carl Grundström. Jonathan Quick zaznamenal v bránke domácich 31 zákrokov a bolo to pre neho 10. čisté konto v play off v kariére. Osamostatnil sa tak od Mikea Richtera na čele historickej tabuľky "shutoutov" brankárov s americkým pasom vo vyraďovačke. Quick predtýn naposledy vychytal čisté konto v play off ešte v júni 2014. "Forčekovali sme, blokovali strely a v ofenzíve sme sa tlačili do bránky. Práve takéto výkony nás dostali do play off," pochválil Quick hru svojho tímu. "Ak budeme takto hrať aj naďalej, môžeme sa dostať ďaleko."



NHL - 1. kolo play off:


štvrťfinále Východnej konferencie - 4. zápasy:

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Góly: 17. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 39. DeBrusk (Marchand, Bergeron), 41. Marchand (Coyle, DeBrusk), 46. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 60. Marchand (Coyle, Carlo) – 15. Pesce (Staal, Domi), 21. Staal (Niederreiter, DeAngelo). Brankári: Swayman - Raanta, strely na bránku: 28:26, 17.850 divákov

/stav série: 2:2/



Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 7:3 (3:0, 2:0, 2:3)

Góly: 1. Stamkos (Kučerov, Hedman), 6. Bellemare, 8. Maroon (Sergačjov, Hedman), 24. Colton (Hagel, Foote), 26. Perry (Kučerov, Point), 55. Palát, 58. Colton (Hagel, McDonagh) – 43. Nylander (Matthews, Rielly), 53. Nylander (Tavares), 56. Muzzin (Brodie, Blackwell). Brankári: Vasilevskij - Campbell (27. Kallgren), strely na bránku: 28:25, 19.092 divákov

/stav série: 2:2/



štvrťfinále Západnej konferencie - 4. zápasy:

St. Louis Blues - Minnesota Wild 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly: 5. Kyrou (Bučnevič, Parayko), 31. Perron (O'Reilly, Perunovich), 32. Kyrou (O'Reilly), 59. Perron, 59. O'Reilly (Perron, Faulk) – 15. Kaprizov (Spurgeon, Hartman), 43. Boldy (Middleton, Fiala). Brankári: Binnington - Fleury, strely na bránku: 34:30, 18.096 divákov

/stav série: 2:2/



Los Angeles - Edmonton 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 9. Moore (Danault, Grundström), 15. Stecher (Iafallo, Lizotte), 56. Grundström (Moore), 59. Grundström (Brown, Stecher). Brankári: Quick - Smith, strely na bránku: 46:31, 18.230 divákov

/stav série: 2:2/



Slovák v akcii:

Erfik Černák (Washington) 19:18 0 0 0 +2 1 2

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/