Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Tampa Bay zdolala Boston, Pánik zaznamenal asistenciu aj gól

Hráč Washington Capitals Richard Pánik. Foto: TASR/AP

Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral 15:32 minúty a v druhej tretine dostal 5 minút za bitku.

New York 8. marca (TASR) - Hokejisti Bostonu prehrali v noci na nedeľu v NHL na svojom ľade s Tampou Bay 3:5. Domácim nestačil ani 48. gól Davida Pastrňáka v sezóne, ktorým sa opäť dostal na čelo tabuľky kanonierov. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral 15:32 minúty a v druhej tretine dostal 5-minútový trest za bitku. V bránke dostal prednosť Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom.

"Blesky" po triumfe v šlágri Východnej konferencie znížili náskok Bostonu na čele Atlantickej divízie na sedem bodov. V nervóznom zápase udelili rozhodcovia 94 trestných minút. Najväčšia bitka sa spustila v závere druhej tretiny, keď šarvátku naštartoval konflikt Cháru s Patrickom Maroonom. Do ich sporu vstúpil Anthony Cirelli, ktorý Cháru zozadu zákerne zrazil kroščekom na ľad a spustil masívnu šarvátku. Pobili sa všetci hráči, ktorí boli na ľade vrátane obrancu Lightning Erika Černáka. Ten sa pustil do Charlieho McAvoya. Chára dostal päťminútový trest, Černák osobný desaťminútový. "Bol to vypätý zápas. Stretli sa dva dobré tímy, ktoré chceli vyhrať a preto nechýbali tvrdé zákroky. Je to súčasť hry, patrí to k tomu. Blíži sa play off a podobných zápasov bude teraz viac. Kladieme veľký dôraz na to, aby sme si navzájom pomáhali, boli jednotní a hrali ako tím. Dnes to bolo jasne vidieť, každý zareagoval správne," povedal Chára pre klubový web Bruins. Maroon uviedol, že konflikt s Chárom naštartoval pre to, že si chránil spoluhráča Michaila Sergačova. "Keď som sa mu pozrel do očí, tak som bol trochu nervózny. Robil som si však svoju prácu. Som tam na to, aby som bránil spoluhráčov," povedal pre tsn.ca Maroon.

Rozhodca sa pokúša oddeliť od seba hráčov Alexa Killorna z Tampy a Seana Kuralyho z Bostonu (vpravo) a Erika Černáka z Tampy a Charlieho McAvoya z Bostonu (obaja vľavo) počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Tampa Bay Lightning v Bostone v noci na 8. marca 2020.
Foto: TASR/AP


Tampa viedla v prvej tretine 2:0, keď strelila dva góly v jednom oslabení. "Tie dva góly boli kľúčové. Celý zápas sme sa snažili vyrovnať, ale nepodarilo sa nám to. Tampa má výborný tím a dnes to potvrdila," povedal tréner Bostonu Bruce Cassidy. Útočník Bruins Brad Marchand zaznamenal asistenciu a natiahol svoju bodovú sériu na 12 zápasov.

V sobotu sa darilo Richardovi Pánikovi, ktorý zaznamenal gól a asistenciu a svoju bodovú sériu tak natiahol už na štyri stretnutia. Jeho Washington Capitals zvíťazil na ľade Pittsburghu Penguins 5:2, keď prvú tretinu vyhral 3:0. Tím z hlavného mesta USA sa tak po dvoch prehrách v uplynulých dueloch opäť tešil z triumfu. Pánik zaznamenal v uplynulých štyroch stretnutiach šesť bodov za dva góly a štyri asistencie, hoci ako člen štvrtej formácie nedostáva veľa priestoru na ľade. V 58 zápasoch prebiehajúcej sezóny nazbieral Pánik dokopy 22 bodov (9+13). "V tejto budove sa hrá vždy ťažko. Podali sme výborný tímový výkon, všetci prispeli k víťazstvu," povedal tréner Caps Todd Reirden. Pánik asistoval pri úvodnom góle Nica Dowda a v závere úvodnej časti po peknej súhre s Nickom Jensenom zvýšil na 3:0, keď jeho gól bol napokon víťazný. Za 10 minút na ľade si Pánik okrem dvoch kanadských bodov pripísal aj dva plusové a pridal dve strely.

Brankár Bostonu Tuukka Rask (vľavo), pomáha mu hráč Bostonu Zdeno Chára (uprostred), vpravo padá Alex Killorn z Tampy počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Tampa Bay Lightning v Bostone v noci na 8. marca 2020.
Foto: TASR/AP


Montrealu opäť chýbal zranený Tomáš Tatar, Canadiens bez svojho najproduktívnejšieho hráča prehrali na ľade Floridy 1:4. Panthers pred zápasom slávnostne vyradili zo sady dresov číslo 1, ktoré v klube nosil brankár Roberto Luongo. Štyridsaťročný Kanaďan, ktorý drží viacero rekordov Floridy, sa tejto pocty dočkal ako prvý hráč v klubovej histórii. "Panteri" ukončili sériu ôsmich domácich prehier, pred vlastnými fanúšikmi vyhrali prvýkrát od 16. januára. "Verím, že tento moment využijeme a nasmerujeme sa na lepšie chodníčky. Máme pred sebou veľkú príležitosť, musíme to využiť," povedal tréner Floridy Joel Quenneville. "Panteri" strácajú v Atlantickej divízii na tretie Toronto tri body, ale majú zápas k dobru. Prvý gól v drese Floridy po výmene z Caroliny strelil Lucas Wallmark, brankár Chris Driedger nastúpil pri zranení Sergeja Bobrovského druhýkrát za sebou a k víťazstvu prispel 33 zákrokmi.

Dallas bez Andreja Sekeru, ktorý bol zdravý náhradník, prehral s Nashvillom 0:1. Predators "vynulovali" Stars v druhom zápase za sebou, vo štvrtok vyhrali doma 2:0. Hviezdou duelu bol opäť fínsky brankár Juuse Saros, ktorý nepustil za chrbát ani jednu z 37 striel, pred dvoma dňami mal 33 zásahov. Jediný gól duelu strelil v druhej tretine Ryan Ellis. "Je neskutočné s akým pokojom rieši aj veľké šance súpera. Fenomenálne," pochválil Ellis brankára Sarosa.

V priamom súboji o voľnú kartu do play off Východnej konferencie vyhrala Carolina na ľade New Yorku Islanders 3:2. V predĺžení rozhodol Vincent Trocheck, ktorý skóroval za Hurricanes prvýkrát po výmene z Floridy. Jeho gól v presilovke potvrdil až videorozhodca, keď skúmal vysokú hokejku Andreja Svečnikova. Carolina stráca na "ostrovanov" dva body a má zápas k dobru.

Možnosť vylepšiť si situáciu na postup do play off nevyužili hokejisti New Yorku Rangers, keď prehrali v derby s New Jersey 4:6. Devils vyhrali druhý zápas v priebehu dvoch dní, v noci na sobotu zdolali obhajcu Stanley Cupu St. Louis 4:2. V bránke "jazdcov" nastúpil prvýkrát po autohavárii Igor Šesťorkin, ale inkasoval päť gólov z 23 striel a od tretej tretiny ho nahradil Henrik Lundqvist. V štvrtom zápase za sebou skóroval center Rangers Mika Zibanejad a zaznamenal 39. gól v sezóne. Naposledy strelil za "jazdov" 40 gólov Rick Nash v sezóne 2014/2015. Svoj 195. presný zásah v drese "diablov" si pripísal Travis Zajac a dostal sa na štvrté miesto klubových tabuliek, keď predbehol Zacha Parisea.

Deviate víťazstvo za sebou dosiahli hráči Philadelphie, keď zdolali Buffalo 3:1. Dva góly strelil kapitán Claude Giroux, Carter Hart chytil 38 striel. Flyers sú tak stále na druhom mieste Metropolitnej divízie len o skóre za Washingtonom. Buffalo prehralo šiestykrát za sebou, ich jediný gól strelil Dominik Kahun. Ottawa bez Christiána Jaroša, ktorý putoval na farmu, vyhrala v San Jose 2:1. O víťazstve Senators rozhodol v predĺžení bývalý hráč "žralokov" Chris Tierney.

Brankár Mikko Koskinen si pripísal 45 zákrokov a priviedol Edmonton k víťazstvu 4:1 nad Columbusom. Oilers sa tak posunuli na prvé miesto v Pacifickej divízii. Alex Chiasson zaznamenal gól a asistenciu, čisté konto pokazil Koskinenovi necelú minútu pred koncom Gustav Nyquist. Šiesty hetrik v kariére zaznamenal Dustin Brown a "králi" z Los Angeles zdolali Minnesotu vysoko 7:3. Kings vyhrali piatykrát za sebou, čím si vytvorili najdlhšiu sériu v sezóne. Browna delí od méty 300 gólov jeden zásah.

sumáre NHL:



NEW YORK ISLANDERS - CAROLINA HURRICANES 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Góly: 26. Pulock (Lee), 56. Bailey (Dobson, Greene) - 14. Williams (Fleury), 47. Edmundson (Teräväinen, Svečnikov), 62. Trocheck (Svečnikov, Aho). Brankári: Greiss - Forsberg, strely na bránku: 26:28, 13.917 divákov.


PITTSBURGH PENGUINS - WASHINGTON CAPITALS 2:5 (0:3, 0:0, 2:2)
Góly: 46. Crosby (Sheary), 53. Malkin (Zucker, Crosby) - 2. Dowd (Hathaway, PÁNIK), 17. Bäckström (Vrána, Oshie), 19. PÁNIK (Jensen, Dowd), 41. Dowd (Hagelin), 54. Oshie (Bäckström). Brankári: Murray - Holtby, strely na bránku: 28:28, 18.656 divákov.


DALLAS STARS - NASHVILLE PREDATORS 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 31. Ellis (Duchene, Arvidsson). Brankári: Bishop - Saros, strely bránku: 37:23, 18.532 divákov.


LOS ANGELES KINGS - MINNESOTA WILD 7:3 (1:0, 2:1, 4:2)
Góly: 6. Kopitar (Brown, Iafallo), 28. Lizotte (Kempe), 29. Moore, 44. Brown (Hutton, Kopitar), 58. Brown (Iafallo, Doughty), 59. Brown (Kopitar), 60. Vilardi (MacDermid) - 21. Foligno (Zuccarello), 46. Spurgeon (Zuccarello, Foligno), 56. Kunin (Brodin, Greenway). Brankári: Petersen - Stalock, strely na bránku: 35:28, 16.082 divákov.


BOSTON BRUINS - TAMPA BAY LIGHTNING 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
Góly: 35. McAvoy (Coyle, Grzelcyk), 39. Kuraly (McAvoy, Kaše), 47. Pastrňák (Krug, Marchand) - 6. Cirelli, 7. Sergačov (Gourde), 27. Paquette (Bogosian, Coburn), 42. Killorn (Sergačov, Point), 59. Kučerov. Brankári: Rask - Vasilevskij, strely na bránku: 38:25, 17.850 divákov.


FLORIDA PANTHERS - MONTREAL CANADIENS 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Góly: 31. Wallmark (Acciari, Ekblad), 41. Weegar (Ekblad, Vatrano), 45. Huberdeau (Haula, Hoffman), 59. Hoffman - 49. Evans. Brankári: Driedger - Lindgren, strely na bránku: 32:34, 17.873 divákov.


NEW YORK RANGERS - NEW JERSEY DEVILS 4:6 (2:1, 0:4, 2:1)
Góly: 6. Chytil (Gauthier, Fox), 8. Zibanejad (Fox, Bučnevič), 54. McKegg (Smith, Bučnevič), 60. DeAngelo (McKegg, Howden) - 7. Palmieri (Mermis, Severson), 21. Palmieri (Wood, Mermis), 22. Claesson (Gusev), 37. Zajac (Hischier, Subban), 37. Hayden (Severson), 60. Zajac. Brankári: Šesťorkin (41. Lundqvist) - Blackwood, strely na bránku: 35:29, 17.542 divákov.


PHILADELPHIA FLYERS - BUFFALO SABRES 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 31. Giroux (Voráček, Sanheim), 50. Giroux (Voráček, Sanheim), 55. Farabee - 37. Kahun (Olofsson, Johansson). Brankári: Hart - Hutton, strely na bránku: 24:39, 19.781 divákov.


SAN JOSE SHARKS - OTTAWA SENATORS 1:2 pp (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Góly: 20. Kane (Burns, Meier) - 11. Paul (Duclair, Hawryluk), 61. Tierney (Duclair, Chabot). Brankári: Dell - Anderson, strely na bránku: 32:39, 16.018 divákov.


EDMONTON OILERS - COLUMBUS BLUE JACKETS 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Góly: 4. Chiasson (Khaira, Neal), 56. Jones (Russell, Chiasson), 57. McDavid (Kassian, Nugent-Hopkins), 60. Sheahan (Archibald) - 60. Nyquist (Werenski, Wennberg). Brankári: Koskinen - Korpisalo, strely na bránku: 24:47, 17.085 divákov.




Slováci v akcii:



Richard Pánik (Washington) 10:03 1 1 2 +2 2 0

Erik Černák (Tampa Bay) 19:37 0 0 0 0 0 10

Zdeno Chára (Boston) 15:32 0 0 0 +1 2 5
/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/