Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Thornton by sa mal pred štartom zámorskej profiligy rozohrať v Davose

Hokejista San Jose Sharks Joe Thornton počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Dallas Stars - San Jose Sharks v Dallase 8. novemvrea 2018. Thortnton odohral svoj jubilejný 1 500 zápas v NHL. Foto: TASR/AP

Thornton, ktorý má aj švajčiarske občianstvo, už pôsobil v Davose v sezóna 2004/05 a 2012/13 počas lockoutu NHL.

Zürich 15. októbra (TASR) - Kanadský hokejový veterán Joe Thornton sa pred štartom novej sezóny zámorskej NHL rozohrá vo švajčiarskom tíme HC Davos.

Vo štvrtok to potvrdil klub na svojej oficiálnej stránke. Štyridsaťjedenročný center, ktorý má aj švajčiarske občianstvo, sa pripravoval s Davosom už od júla. Thornton už v klube pôsobil v sezónach 2004/05 a 2012/13 počas lockoutu NHL. V prvom prípade s ním vyhral titul i Spenglerov pohár a bol najproduktívnejší hráč švajčiarskej ligy.

"Je pre nás veľká česť, že sa Joe rozhodol hrať za HC Davos tretíkrát vo svojej neuveriteľnej kariére. Podľa toho, čo som videl na tréningu, je pripravený pomôcť tímu," uviedol športový manažér klubu Raeto Raffainer.

"Bude zábava hrať opäť za Davos. S chalanmi sme trénovali celé leto a teším sa, že môžem opäť bojovať za Davos aj v zápasoch," povedal skúsený útočník.

Thornton ešte nemá v zámorí zmluvu na nasledujúcu sezónu, po tom čo mu vypršal kontrakt v San Jose Sharks, kde strávil dlhých pätnásť sezón. Predtým pôsobil sedem rokov v Bostone Bruins. V základnej časti NHL odohral celkovo 1636 zápasov a nazbieral 1509 bodov (420+1089), v 179 stretnutiach play off pridal 133 bodov (31+102).