Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

Tímy dostanú cestovnú výnimku na semifinále a finále play off NHL

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

ímy sa síce vyhli povinnej izolácii, no budú sa musieť riadiť inými prísnymi opatreniami a nariadeniami na zamedzenie šírenia koronavírusu.

Ottawa 6. júna (TASR) - Kanadská federálna vláda udelí cestovnú výnimku, ktorá umožní víťazovi kanadskej Severnej divízie a jednému až dvom tímom z USA prekročiť hranicu počas semifinále, respektíve finále play off NHL. Hráči pritom nebudú musieť zamieriť na 14 dní do karantény.

Kanadský minister pre imigráciu Marco Mendicino prostredníctvom svojho hovorcu oznámil, že k tomuto rozhodnutiu dospel v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva a po súhlase od predstaviteľov provincií Ontário, Quebec, Alberta a Manitoba. Tímy sa síce vyhli povinnej izolácii, no budú sa musieť riadiť inými prísnymi opatreniami a nariadeniami na zamedzenie šírenia koronavírusu, informoval portál tsn.ca. Tie zahrňujú denné testovanie či fungovanie v uzavretej "bubline" v určených hoteloch a arénach.

Vo finále play off Severnej divízie hrajú proti sebe Montreal a Winnipeg, Canadiens vyhrali obe úvodné stretnutia. Víťaz tejto série sa v rámci 3. kola play off stretne s úspešnejším z finále Západnej divízie Colorado - Vegas. Hráči Avalanche vedú 2:1 na zápasy.