Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Chára pomohol Bostonu dvoma gólmi, Sekera prekonal kariérne maximum

Hráč Caroliny Andrej Sekera. Foto: TASR/AP

Okrem toho si Sekera počas vyše 25-minútového pobytu na ľade pripísal na konto dva plusové body.

New York 25. januára (TASR) - Slovenský obranca Andrej Sekera prispel v úvodnom sobotňajšom zápase NHL dvoma asistenciami k triumfu Caroliny nad Ottawou 6:3.

Vylepšil si tak kariérne maximum v počte získaných bodov zo sezóny 2010/2011, keď nazbieral ešte v drese Buffala 29 bodov. Momentálne ich má na konte 30 (8+22). Okrem toho si počas vyše 25-minútového pobytu na ľade pripísal dva plusové body i štyri strely na bránku súpera a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára sa pod hladký triumf svojho tímu 6:1 na ľade Philadelphie podpísal dvoma gólmi. Najskôr v 6. minúte otvoril skóre duelu v presilovej hre a v 50. minúte opäť v početnej výhode spečatil konečné skóre. Prekonal tak dvadsaťbodovú hranicu, aktuálne má v tomto ročníku bilanciu 11 gólov a 10 asistencií. Chára bol s takmer 22 minútami tradične najvyťaženejším hráčom Bostonu, zaznamenal aj dva plusové body a štyrikrát vystrelil na bránku. Prisúdili mu honor druhej hviezdy stretnutia za spoluhráčom Jarome Iginlom (2+2).

Gólman Jaroslav Halák stál v bránke St. Louis pri víťazstve v New Yorku nad Islanders 4:3 po nájazdoch. Slovenský olympionik inkasoval tri góly z 36 striel.


Výsledky NHL - sobota:


Carolina - Ottawa 6:3 /za domácich Sekera 0+2/
Philadelphia - Boston 1:6 /za hostí Chára 2+0/
NY Islanders - St. Louis 3:4 pp a sn /za hostí Halák 33 zásahov/