Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Zadorov a Välimäki podpísali nové zmluvy s Calgary

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročný Fín je súčasťou organizácie od draftu v roku 2017, v ktorom si ho Flames vybrali v 1. kole zo 16. miesta.

Calgary 21. augusta (TASR) – Vedenie klubu NHL Calgary Flames sa dohodlo na predĺžení spolupráce s dvomi obrancami, ktorí mali štatút obmedzených voľných hráčov. Ruský hokejista Nikita Zadorov podpísal nový ročný kontrakt na 3,75 milióna dolárov a vzápätí si plamene poistili aj Fína Juusa Välimäkiho, ktorý sa upísal na dva roky s priemerným platom 1,55 milióna dolárov za sezónu.

Dvadsaťšesťročný Zadorov sa tak vyhol arbitráži, ktorú mal naplánovanú na štvrtok 26. augusta. Nekompromisného beka získali Flames na konci júla z Chicaga výmenou za voľbu v 3. kole budúcoročného draftu. Zadorov odohral za Blackhawks v minulej sezóne 55 zápasov, v ktorých zaznamenal gól, sedem asistencií a rozdal 190 bodyčekov. V NHL nastupoval v minulosti aj za Buffalo a Colorado.

Välimäki, ktorému vypršala nováčikovská zmluva, odohral v minulej sezóne za Calgary 49 stretnutí so ziskom 11 bodov (2+9). Dvadsaťtriročný Fín je súčasťou organizácie od draftu v roku 2017, v ktorom si ho Flames vybrali v 1. kole zo 16. miesta. Počas dvoch sezón absolvoval v NHL dokopy 75 zápasov (3+12). Informoval o tom oficiálny web zámorskej profiligy.