Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Zranenie Hossu nie je vážne. Quenneville: Vráti sa po Vianociach

Hráč Chicaga Marián Hossa Foto: TASR/AP

Tridsaťšesťročný slovenský hokejista má zranenie v hornej časti tela, a preto nehral ani v uplynulom súboji, ktorý obhajca Stanleyho pohára vyhral nad San Jose 4:3 po predĺžení.

Chicago 21. decembra (TASR) - Zranenie slovenského hokejového útočníka Mariána Hossu síce nie je vážne, ale jeho Chicagu v zámorskej NHL bude opäť k dispozícii až po vianočnej prestávke. Informoval o tom portál nhl.nbcsports.com.

Tridsaťšesťročný Hossa má zranenie v hornej časti tela, a preto nehral ani v uplynulom súboji, ktorý obhajca Stanleyho pohára vyhral nad San Jose 4:3 po predĺžení. Určite nenastúpi najbližšie proti Dallasu v utorok a mohol by byť k dispozícii na súboj 27. decembra proti Caroline.

"Dúfame, že bude hrať už po Vianociach. Nemyslím si, že ide o nejaké vážnejšie zranenie," povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville.

Hossa síce nemá až také skvelé štatistiky ako v minulosti, no až na tri zápasy odohral v tejto sezóne za Chicago všetky s bilanciou 5 gólov a 11 asistencií v 31 dueloch. Je ale štvrtým najvyťaženejším útočníkom mužstva čo sa týka času na ľade (priemer 17:21 minúty).