Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Eric Staal odohral 1300.zápas, Penguins uspeli po 7 dueloch

Hokejisti Floridy Eric Staal (uprostred), brankár Spencer Knight (vpravo) a hráč Caroliny Hurricanes Jack Drury (vľavo) počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers - Carolina Hurricanes v Sunrise v stredu 9. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Staal odohral svoj 1300. zápas v zámorskej NHL a stal sa 64. hráčom, ktorému sa podarilo dosiahnuť túto métu.

New York 10. novembra (TASR) - Kanadský hokejista Eric Staal odohral svoj 1300. zápas v zámorskej NHL a stal sa 64. hráčom, ktorému sa podarilo dosiahnuť túto métu. Jeho Florida Panthers zdolala Carolinu Hurricanes 3:0. Tréner domácich Paul Maurice prekonal Ala Arboura v počte víťazstiev a po 783. triumfe sa osamostatnil na 6. priečke historickej tabuľky NHL.

V zápase hrali aj ďalší dvaja bratia Staalovci. V drese "panterov" sa predstavil tridsaťpäťročný obranca Marc a kapitánom Hurricanes je útočník Jordan. Zaujímavosťou duelu bol fakt, že Eric Staal odohral práve za Carolinu prvých 909 duelov kariéry. Domáci brankár Spencer Knight chytil 40 striel a dosiahol prvé čisté konto v sezóne. Nick Cousins, ktorý prišiel pred sezónou z Nashvillu Predators, strelil vo svojom 11. zápase v drese Panthers premiérový gól a bol zároveň aj víťazný.

Hokejisti Pittsburghu Penguins prelomili na ľade Washingtonu Capitals (4:1) sedemzápasovú sériu prehier, v ktorých získali len jeden bod za domácu prehru v predĺžení s Bostonom. Hostia rozhodli o triumfe v druhej tretine, keď sa postupne presadili Jason Zucker, Brock McGinn v oslabení a Jeff Petry. Kapitán "tučniakov" Sidney Crosby získal asistenciu a v 63 stretnutiach proti kapitánovi Capitals Alexandrovi Ovečkinovi dosiahol 85 bodov (28+57), zatiaľ čo ruský útočník len 61. Líder Washingtonu zároveň prišiel o šesťzápasovú sériu, v ktorej sa vždy zapísal do kanadského bodovania. Ruský obranca Alexander Alexejev odohral 11:48 minút v sezónnom debute v drese domácich, bol to pre neho druhý duel v profilige. Capitals prehrali z posledných šiestich stretnutí až päť.

Anaheim Ducks napriek gólu Slováka Pavla Regendu prehrali s Minnesotou Wild 1:4 a v domácej Honda Center na nich nestačili desiatykrát z predchádzajúcich dvanástich duelov. Hosťujúci brankár Filip Gustavsson vychytal pre "divochov" prvý triumf vo svojom štvrtom zápase. Dvadsaťštyriročný Švéd dosiahol prvé víťazstvo od 22. apríla, ktoré získal ešte za Ottawu Senators, odkiaľ prišiel pred sezónou výmenou za Cama Talbota. Rus Kirill Kaprizov sa v stretnutí presadil dvakrát a v 13. zápasoch strelil už desať gólov. Rýchlejšie sa to na rovnakú métu v histórii Wild podarilo len Američanovi Brianovi Rolstonovi, ktorý to v sezóne 2006/07 stihol za dvanásť duelov.