Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Ničuškin ide na operáciu, Avalanche stratili aj Byrama a Girarda

Ruský hokejista Valerij Ničuškin Foto: TASR/AP

Ničuškin nastúpil v tomto ročníku na sedem duelov a zaznamenal 12 bodov. Pred sezónou podpísal s Coloradom nový osemročný kontrakt, ktorý mu zabezpečí ročne viac ako šesť miliónov amerických dolárov.

Colorado 9. novembra (TASR) - Ruský hokejový útočník Valerij Ničuškin bude po operácii členka pauzovať približne mesiac. Naposledy figuroval v zostave Colorada Avalanche 26. októbra v zápase proti New Yorku Rangers.

Ničuškin nastúpil v tomto ročníku na sedem duelov a zaznamenal 12 bodov (7+5). Pred sezónou podpísal s Coloradom nový osemročný kontrakt, ktorý mu zabezpečí ročne viac ako šesť miliónov amerických dolárov. "Valerij sa podrobí operácii členka a bude chýbať približne mesiac," povedal po utorkovom tréningu tréner Avalanche Jared Bednar.

Okrem 27-ročného Rusa sa zranili obhajcovi Stanleyho pohára aj dvaja stabilní obrancovia Bowen Byram a Samuel Girard. Obaja utrpeli zranenie v dolnej časti tela.

Bednar nevie odhadnúť ani dátum návratu zraneného kapitána Gabriela Landeskoga. Tvrdí to v rozhovore pre oficiálnu stránku NHL. Švédsky útočník podstúpil 18. októbra operáciu kolena a v novej sezóne ešte neodohral ani jeden zápas.