Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Nuly Wallstedta a Andersena, 600. bod Forsberga, rekord Rangers

Brankár Caroliny Hurricanes Frederik Andersen, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Talentovaný švédsky brankár Wallstedt sa tešil z prvého víťazstva a zároveň premiérového shutoutu v NHL. Na ľade Chicaga zneškodnil všetkých 24 striel domácich a pomohol Minnesote k triumfu 4:0.

New York 8. apríla (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers zdolali v noci na pondelok v NHL Montreal 5:2 a 53. víťazstvom v sezóne vyrovnali klubový rekord z ročníka 2014/2015. Dvaja brankári si udržali čisté konto - prvú nulu v profilige vychytal Jesper Wallstedt z Minnesoty a Frederik Andersen z Caroliny už svoju 27. v kariére. Filip Forsberg z Nashvillu zaznamenal jubilejný 600. bod v NHL.

Rangers ťahajú rekordnú sezónu, so 110 bodmi vedú ligovú tabuľku a už v noci na stredu proti NY Islanders môžu pridať 54. triumf v základnej časti, čím by vytvorili nový klubový rekord. Už dávnejšie si zaistili účasť v play off. Pred druhým najlepším tímom súťaže Bostonom majú v boji o Prezidentskú trofej momentálne trojbodový náskok, do konca základnej časti odohrajú oba tímy ešte štyri zápasy. "Máme pred sebou ešte nejakú prácu. Ako športovci túžime prekonávať méty, ak máme niečo v hlave, musíme za tým ísť a snažiť sa to dosiahnuť," uviedol pre nhl.com kapitán "jazdcov" Jacob Trouba.

Artemij Panarin sa pod triumf tímu z Manhattanu podpísal gólom a tromi asistenciami a bodoval v deviatom zápase za sebou. Ruský krídelník zažil štvorbodový zápas už štvrtýkrát v tejto sezóne. Klubovým rekordom je päť takýchto výkonov – v ročníku 1995/96 ich dosiahol Mark Messier, v sezóne 1974/75 Rod Gilbert.

Talentovaný švédsky brankár Wallstedt sa tešil z prvého víťazstva a zároveň premiérového shutoutu v NHL. Na ľade Chicaga zneškodnil všetkých 24 striel domácich a pomohol Minnesote k triumfu 4:0. "Je to niečo neskutočné. Teší ma, že práca, ktorú vynakladám každý jeden deň, sa vypláca. Chalani predo mnou hrali úžasne," vyznal sa 21-ročný brankár. Je druhý nováčik v histórii Wild, ktorý vychytal nulu vo svojom druhom zápase v NHL. Napodobnil zápis Josha Hardinga (2005/2006). Wallstedt začal sezónu vo farmárskej AHL, vedenie Minnesoty ho povolalo z Iowy do prvého tímu iba v sobotu.

Čistým kontom sa blysol aj skúsený Andersen, ktorý 23 zákrokmi pomohol k víťazstvu Caroliny nad Columbusom 3:0. Dosiahol tretiu nulu v sezóne a 27. v profiligovej kariére.

Vo skvelej forme hrá Clayton Keller, útočník Arizony opäť natiahol svoju bodovú šnúru. Vo víťaznom dueli na ľade San Jose (5:2) zaznamenal gól a asistenciu a bodoval už v 11. zápase v rade.

Filip Forsberg pomohol k víťazstvu Nashvillu na ľade New Jersey 3:2 po nájazdoch dvomi asistenciami. Švédsky útočník dosiahol 600. bod v profiligovej kariére. V 694 stretnutiach v základnej časti nazbieral 282 gólov a 318 asistencií.

Dallas triumfoval na ľade Colorada 7:4 aj vďaka 34 zákrokom brankára Jakea Oettingera. Ten vychytal už siedme víťazstvo v rade. Je jediný brankár v histórii organizácie Dallas Stars/Minnesota North Stars, ktorý v jednej sezóne dosiahol aspoň dve sedemzápasové víťazné šnúry. Jednu ťahal aj v januári, respektíve februári.

Nathan MacKinnon zaznamenal v drese Avalanche dve asistencie a na konte má 83 bodov v 38 domácich súbojoch. Vyrovnal tým zápis Jaromíra Jágra (1995/96) na druhom mieste produktivity v domácich súbojoch, počítajúc štatistiky za uplynulých 30 rokov. V sezóne 1995/96 dokázal legendárny Mario Lemieux nazbierať v domácom prostredí 104 bodov.