Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Parayko sa dohodol so St. Louis na novej osemročnej zmluve

Brankár St. Louis Blues Jake Allen a jeho spoluhráč Colton Parayko sa tešia po výhre 4:0 nad Washingtonom Capitals v zápase zámorskej hokejovej NHL v sobotu 26. marca 2016. Foto: TASR/AP

Parayko bol pod zmluvou ešte na nadchádzajúcu sezónu, po podpise novej si prilepší asi o milión dolárov ročne.

St. Louis 2. septembra (TASR) - Kanadský hokejista Colton Parayko sa dohodol so St. Louis Blues na novej zmluve. Dvadsaťosemročný obranca podpísal s klubom NHL kontrakt na osem sezón v celkovej hodnote 52 miliónov dolárov, platiť začne od ročníka 2022/2023.

Parayko bol pod zmluvou ešte na nadchádzajúcu sezónu, po podpise novej si prilepší asi o milión dolárov ročne. "Neviem sa dočkať, ako si budem obliekať tento dres nasledujúcich deväť rokov. St. Louis bol mojím domovom uplynulých šesť rokov a je to presne to miesto, kde chcem byť," citoval Parayka web NHL.

V organizácii Blues strávil svoju doterajšiu profesionálnu kariéru. Draftovali ho v roku 2012 celkovo z 86. miesta. V sezóne 2018/2019 sa tešil zo zisku Stanleyho pohára. Dosiaľ v NHL odohral 418 zápasov základnej časti a na konte má 41 gólov a 130 asistencií. V play off nastúpil na 70 duelov s bilanciou 8+19.