Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Philadelphia zdolala Boston, Blues vyhrali aj tretí zápas v sezóne

Na snímke hráč Flyers Cam Atkinson oslavuje gól v zápase zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers - Boston Bruins v noci na 21. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Hráči St. Louis si aj po treťom zápase sezóny držia stopercentnú bilanciu.

New York 21. októbra (TASR) - Hokejisti Philadelphie zdolali v noci na štvrtok v zámorskej NHL Boston 6:3. Domáci Flyers síce prišli v zápase o dvojgólový náskok, ale v tretej tretine za stavu 3:3 tromi presnými zásahmi predsa len strhli víťazstvo na svoju stranu. Dvomi gólmi sa na ňom podieľal Cam Atkinson, Joel Farabee a Sean Couturier si pripísali zhodne gól a asistenciu.

"Letci" vybojovali druhú výhru v sezóne, naopak Bruins utrpeli prvú prehru. Martin Jones vo svojej premiére v bránke Philadelphie predviedol 37 úspešných zákrokov. "Myslím si, že sme odviedli dobrú prácu, keď sme odpovedali na góly hostí. Bolo dôležité, že sme na striedačke zostali pozitívni," povedal Atkinson pre nhl.com.

Hráči St. Louis si aj po treťom zápase sezóny držia stopercentnú bilanciu. Na ľade Vegas triumfovali 3:1 a so šiestimi bodmi a skóre 15:8 vedú Západnú konferenciu. Blues prehrávali od 9. minúty po góle Williama Karlssona, no dokázali otočiť výsledok zásluhou Brandona Saada, Vladimira Tarasenka a Ivana Barbašova. Veľkú zásluhu na triumfe mal aj brankár Jordan Binnington, ktorý sa blysol 42 úspešnými zákrokmi. Blues odštartovali ročník tripom na klziskách súperov, z ktorého si odniesli maximálny počet bodov, prvý domáci zápas odohrajú v noci na nedeľu, keď privítajú Los Angeles.


výsledky NHL:

PHILADELPHIA FLYERS - BOSTON BRUINS 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)

Góly: 9. Atkinson (Brassard, Braun), 20. Farabee (Brassard, Ellis), 22. Laughton (van Riemsdyk, Yandle), 41. Atkinson (Farabee), 52. Konecny (Couturier), 60. Couturier (Yandle) - 17. Kuhlman (Frederic, Nosek), 29. Hall (McAvoy), 39. Marchand (Pastrňák, McAvoy). Brankári: Jones - Swayman, strely na bránku: 25:40, 15.310 divákov.