Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

Philadelphia zdolala NY Islanders a znížila stav série

Na snímke v pozadí hráč Flyers Scott Laughton oslavuje svojvíťazný gól , v popredí jeho spoluhráč James van Riemsdyk v 5. zápase 2. kola semifinále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Philadelphia Flyers - New York Islanders (4:3) v noci na 2. septembra 2020. Foto: TASR/AP

Flyers dohrávali bez centra Seana Couturiera, ktorý sa na konci druhej tretiny zrazil s útočníkom súpera Mathewom Barzalom a potom sa už na ľad nevrátil.

Edmonton/Toronto 2. septembra (TASR) - Hokejisti Philadelphie zvíťazili v noci na stredu v piatom zápase semifinále Východnej konferencie NHL nad New Yorkom Islanders 4:3 po predĺžení a znížili stav série na 2:3. Víťazný gól Flyers strelil v 13. minúte predĺženia Scott Laughton. Možnosť ukončiť sériu nevyužili ani hráči Vegas, ktorí v piatom súboji 2. kola play off podľahli Vancouveru 1:2. Golden Knights vedú v semifinále Západnej konferencie 3:2 na zápasy.

Philadelphia bolo blízko k víťazstvu už v riadnom čase, necelých päť minút pred koncom tretej tretiny viedla 3:1. Islanders však potom vyrovnali dvoma gólmi v rozpätí 93 sekúnd zásluhou Brocka Nelsona a Dericka Brassarda a vynútili si predĺženie. V ňom Laughton pri rozhodujúcom zásahu tečoval do bránky strelu Ivana Provorova: "Jeden z najdôležitejších gólov mojej kariéry. Je to skvelý pocit, predral som sa k bránke a snažil som sa vložiť hokejku do strely. Sme nadšení, zároveň však vieme, že v sérii stále prehrávame a čaká nás ešte veľa práce."

Na snímke vpravo v pozadí hráč Flyers Scott Laughton oslavuje svojvíťazný gól , v popredí jeho spoluhráč James van Riemsdyk v 5. zápase 2. kola semifinále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Philadelphia Flyers - New York Islanders (4:3) v noci na 2. septembra 2020.
Foto: TASR/AP


Laughton nazbieral v zápase rovnako ako Claude Giroux gól i asistenciu. Brankár Carter Hart prispel k triumfu Philadelphie 29 úspešnými zákrokmi. Flyers dohrávali bez centra Seana Couturiera, ktorý sa na konci druhej tretiny zrazil s útočníkom súpera Mathewom Barzalom a potom sa už na ľad nevrátil. Barzal potom predčasne opustil ľad necelých päť minút pred sirénou tretej časti, do tváre ho zasiahla hokejka Girouxa. O stave oboch zranených hráčov neboli bezprostredne po zápase bližšie informácie.

"Ostrovania" budú mať ďalšiu možnosť zabezpečiť si postup v šiestom zápase série, ktorý je v Toronte na programe v noci zo štvrtka na piatok. "Samozrejme, že sme to chceli ukončiť už dnes večer. Nestalo sa tak, je to dlhá vyraďovačka a niekedy sa musíte vyrovnať s nepriazňou osudu a nájsť inú cestu. Takže sa pripravíme na ďalší zápas," uviedol pre zámorské médiá útoćník Islanders Josh Bailey, autor dvoch asistencií. Bailey má v play off už 15 bodov (2+13), najviac v drese klubu od roku 1993 - vtedy nazbierali Ray Ferraro 20 a Steve Thomas 17.

Hviezdou Vancouveru pri triumfe nad Vegas bol brankár Thatcher Demko, ktorý vo svojom prvom kariérnom štarte v play off zaznamenal 42 zákrokov. Demko je 15. brankár v histórii NHL, ktorý svoj premiérový zápas vo vyraďovačke okorenil víťazstvom, keď jeho tím čelil vyradeniu zo súťaže. Jednotka tímu Jacob Markström nebol pripravený nastúpiť na zápas. "Bol to pre mňa špeciálny večer. Prvý zápas v play off a hneď víťazný. Presne o tomto som sníval ako malé dieťa," povedal Demko.

Na snímke brankár Canucks Thatcher Demko blokuje strelu, vľavo hráč Vegas Paul Stastny v 5. zápase semifinále Západnej konferencie play off hokejovej NHL Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks v kanadskom Edmontone 2. septembra 2020.
Foto: TASR/AP


"Zlatí rytieri" boli jasne aktívnejší, no dali jediný gól, postaral sa oň Shea Theodore. "Musíme si pozrieť video. Urobili sme tam chyby, ktoré nás stáli zápas a to si v tejto fáze sezóny nemôžeme dovoliť," vyhlásil Theodore. Za Canucks potom skórovali Brock Boeser a Elias Pettersson, J.T. Miller si pripísal dve asistencie. Hokejisti Vegas v aktuálnych bojoch o Stanleyho pohár až doteraz vyhrali všetky zápasy, v ktorých strelili prvý gól. Šiesty duel série bude v noci na piatok v Edmontone.



2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie


piaty zápas:

PHILADELPHIA FLYERS - NEW YORK ISLANDERS 4:3 pp (0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)

Góly: 36. Giroux (Myers, Couturier), 39. Van Riemsdyk (Laughton, Konecny), 45. Niskanen (Konecny, Hayes), 73. Laughton (Provorov, Giroux) – 22. Barzal (Bailey, Eberle), 56. Nelson (Bailey, Mayfield), 58. Brassard (Clutterbuck, Cizikas). Brankári: Hart - Varlamov, strely na bránku: 32:32.

/stav série: 2:3/



semifinále Západnej konferencie

piaty zápas:

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - VANCOUVER CANUCKS 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 36. Theodore (Smith, Stone) – 36. Boeser (Miller, Hughes), 44. Pettersson (Boeser, Miller). Brankári: Lehner - Demko, strely na bránku: 43:17.

/stav série: 3:2/