Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

VIDEO: NHL: Edmonton Oilers so Sekerom zdolali na ľade San Jose

Na archívnej snímke Andrej Sekera. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský obranca Edmontonu Andrej Sekera odohral takmer dvadsať minút bez bodového zápisu.

Washington 17. apríla (TASR) - Hokejisti Edmontonu Oilers uspeli v noci na pondelok v treťom stretnutí štvrťfinále play off Západnej konferencie NHL na ľade San Jose Sharks najtesnejšie 1:0 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 2:1 na zápasy.

Brankár hostí Cam Talbot si vďaka 23 úspešným zásahom pripísal druhé čisté konto za sebou, jediný gól strelil Zack Kassian v tretej tretine. Slovenský obranca Edmontonu Andrej Sekera odohral takmer dvadsať minút bez bodového zápisu.

Kassian dosiahol víťazný gól aj pri prvom triumfe Oilers. "Je to fajn, vieme však, že zostáva odohrať ešte mnoho. Samozrejme, naši fanúšikovia sú vynikajúci, dokážu oceniť hráčov, ktorí tvrdo bojujú v každom vystúpení. Je to príjemná skúsenosť, ale máme pred sebou veľa dôležitých duelov a nemenej práce," citoval Kassiana oficiálny web zámorskej súťaže. San Jose sa pustilo do power play 1:47 minúty pred koncom, do záverečnej sirény si však aj s útočníkom navyše vypracovali už iba jednu strelu na bránku. "Vedeli sme, že to bude náročné a dôležitým faktorom bude obecenstvo. Podľa môjho názoru sme odviedli veľmi dobrú robotu, keď sme súperovi nedovolili dorážať," uviedol Talbot.



St. Louis Blues zdolalo doma Minnesotu Wild 3:1 a v sérii vedie už 3:0 na zápasy. Brankár Blues Jake Allen mal 40 úspešných zákrokov a v treťom stretnutí za sebou pustil za svoj chrbát iba jediný pokus hráčov Wild. V kabíne Minnesoty pociťujú frustráciu. "Po takejto základnej časti sa momentálna situácia prijíma ťažko. Musíme nájsť spôsob, ako zvíťaziť, vo štvrtom súboji odovzdáme najlepší výkon," povedal center Eric Staal.

Rovnako posledný krok delí od postupu Pittsburgh Penguins vo Východnej konferencii, obhajca Stanleyho pohára triumfoval v aréne Columbusu Blue Jackets 5:4 po predĺžení. Hetrikom sa zaskvel "tučniak" Jake Guentzel, jeho tretí gól rozhodol v 14. minúte extra času o osude duelu: "Zatiaľ si to úplne neuvedomujem, je to mierne zvláštna, ale unikátna noc. Pomohol mi aj odraz od zadného mantinelu."

Montreal Canadiens zvíťazil na klzisku New Yorku Rangers 3:1 a v sérii má náskok 2:1 na zápasy. Ťahúňom kanadského mužstva bol ruský útočník Alexander Radulov, ktorý mal na konte gól aj asistenciu. "Teraz to je dobré, ale nezabúdajme, že séria sa hrá na štyri víťazstvá, hrozia ďalšie štyri merania síl. Chvíľu si môžeme užiť tento úspech, no potom sa už musíme nachystať na najbližšie predstavenie. Nič ešte nie je hotové, treba sa pripraviť," zdôraznil Radulov.

play off NHL /na štyri víťazstvá/



3. zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

COLUMBUS BLUE JACKETS - PITTSBURGH PENGUINS 4:5 pp (3:1, 0:2, 1:1 - 0:1)
Góly: 1. Atkinson (Dubinsky, Foligno), 6. Atkinson, 7. Werenski (Gagner, Foligno), 56. Dubinsky (Johnson, Bjorkstrand) - 4. Guentzel (Hainsey, Crosby), 26. Rust (Dumoulin, Malkin), 34. Rust (Malkin, Kessel), 52. Guentzel (Malkin, Kessel), 74. Guentzel (Crosby). Brankári: Bobrovskij - Fleury, strely na bránku: 37:47, 19.092 divákov.
/stav série: 0:3/

NEW YORK RANGERS - MONTREAL CANADIENS 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Góly: 58. Skjei (Klein, Zibanejad) - 38. Lehkonen (Gallagher, Plekanec), 48. Weber (Galchenyuk, Radulov), 56. Radulov (Danault). Brankári: Lundqvist - Price, strely na bránku: 21:29, 18.006 divákov.
/stav série: 1:2/

3. zápasy štvrťfinále Západnej konferencie

ST. LOUIS BLUES - MINNESOTA WILD 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 4. Parayko (Berglund, Perron), 36. Schwartz (Steen, Tarasenko), 59. Steen (Berglund, Sobotka) - 33. Coyle (Parise, Suter). Brankári: Allen - Dubnyk, strely na bránku: 31:41, 19.334 divákov.
/stav série: 3:0/

SAN JOSE SHARKS - EDMONTON OILERS 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 51. Kassian. Brankári: Jones - Talbot, strely na bránku: 23:22, 17.562 divákov.
/stav série: 1:2/

Slovák v akcii:
Andrej Sekera (Edmonton) 19:57 0 0 0 0 1 0
/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/