Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia NHL

Pittsburgh v dramatickom závere zdolal Tampu Bay 5:4, Černák nebodoval

Na snímke hokejista Jevgenij Malkin (71) z Pittsburghu Penguins a Conor Sheary z Tampy Bay Lighting počas zápasu zámorskej NHL Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 6. apríla 2024 v Pittsburghu. Foto: TASR/AP

V drese "bleskov" odohral 15:30 minút slovenský obranca Erik Černák, ktorý si do štatistík zapísal jeden plusový bod a rozdal štyri bodyčeky.

New York 6. apríla (TASR) - Hokejisti Pittsburghu zvíťazili v sobotňajšom zápase zámorskej NHL nad Tampou Bay 5:4. V drese "bleskov" odohral 15:30 minút slovenský obranca Erik Černák, ktorý si do štatistík zapísal jeden plusový bod a rozdal štyri bodyčeky. Penguins potiahol dvoma gólmi a jednou asistenciou ruský útočník Jevgenij Malkin. Tri body zaznamenali aj Erik Karlsson (0+3) a Michael Bunting (1+2).

"Tučniaci" viedli po dvoch tretinách 4:1, no trojgólový náskok stratili v priebehu desiatich minút. Plný bodový zisk pre domácich napokon zachránil v 55. minúte Bunting. Za hostí nazbierali tri asistencie Nikita Kučerov a Victor Hedman. Pittsburgh získal dôležité body v boji o play off, keďže vo Východnej konferencii im patrí posledná postupová ôsma priečka. Lightning sú na šiestom mieste.



NHL - výsledok:

Pittsburgh - Tampa Bay 5:4