Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia NHL

Pre kapitána Minnesoty Spurgeona sa sezóna skončila

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prebiehajúca sezóna sa pre 34-ročného Spurgeona od začiatku zle vyvíjala, keďže pre zranenie vynechal jej začiatok. Potom nastúpil do 16 zápasov, no v decembri vynechal ďalších sedem duelov.

St. Paul 19. januára (TASR) - Pre kapitána hokejistov Minnesoty Wild Jareda Spurgeona sa sezóna 2023/2024 predčasne skončila. Dôvodom sú zdravotné problémy, pre ktoré absolvuje dve operácie. Klub o tom informoval v oficiálnom vyhlásení.

Prebiehajúca sezóna sa pre 34-ročného Spurgeona od začiatku zle vyvíjala, keďže pre zranenie vynechal jej začiatok. Potom nastúpil do 16 zápasov, no v decembri vynechal ďalších sedem duelov a od 2. januára už vôbec nenastúpil. Klub v oficiálnom vyhlásení uviedol, že Spurgeon absolvuje dve operácie, ktoré ho pripravia o zvyšok sezóny. V utorok 6. februára ho čaká operácia bedrového kĺbu a o štyri týždne operácia chrbta. Do začiatku októbrového kempu pred sezónou 2024/2025 by mal byť v poriadku.

Spurgeon patrí s platom 7,575 milióna dolárov ročne k najlepšie plateným hráčom tímu. Jeho zaradenie na listinu zranených hráčov klubu uvoľní priestor pod platovým stropom na prípadné angažovanie iného obrancu. Wild inkasovali v uplynulých ôsmich zápasoch až 35 gólov a prepadli sa aj v tabuľke. Z uplynulých jedenástich zápasov prehrali deväť.